Újabb rendhagyó cikket közlünk teljes egészében, mert szeretnénk minél nagyobb nyilvánosságot biztosítani ezúttal roma polgártársaink gondolatainak - hiszen többek között azért rossz a roma-magyar viszony, mert nem ismerjük az ő nézeteiket, hozzáállásukat bizonyos kérdésekhez, csak előítélet alapján alkotunk véleményt.

Íme a szerző
Hidvégi-B. Attila (plusz infó ITT) Romneten közölt cikkével ismét ledöntünk egy falat, és a magyar nyilvánosság elé tárjuk, hogyan látja a dunaszerdahelyi magyarverést egy kisebbségi, hiszen a területrablással felvidéki nemzetrészünk is kisebbségi sorban kényszerül élni. Meg hát a cigányok is magyarok, mondják néha, természetes, hogy osztoznak örömeinkben, fájdalmainkban, és egyként szorul ökölbe a kezünk, ha az ártatlan magyart verik. Attiláé a szó. (Cikke alatt pedig néhány ártatlan érdekesség.)

Frissítés (2008. nov. 13. éjjel): úgy döntöttem (A.S.), hogy ellátom némi kommentárral Hidvégi szövegét, hogy legaljasabb csúsztatásait, hazugságait egyértelműsítsem, hátha valaki nem veszi észre őket (mind). Pluszban, alább bemásoltam Hidvégi pár aranyköpését pl. Olaszliszkával kapcsolatban. És, persze, ne felejtsük el a bevezetőben már említett, ominózus Roma Magazin adását megnézni – csak hogy tudjuk, élőben hogy hazudik, csúsztat emberünk!

Hidvégi-B. Attila: Köszönet a szlovák kormánynak!

RomNet, 2008. november 10.
Bármennyire nem tetszik a határon túli magyarokért aggódó honfitársaimnak és a mélymagyaroknak, bizony köszönetet kell mondanom Robert Ficonak és kormányának. Köszönet jár a szlovák politikának, mert ki merte mondani, fel mert lépni a nyíltan náci szervezetek tagjai ellen. Fellép, eljárást indít, vállalja véleményét, szembenéz a két ország közötti konfliktus esetleges elmélyülésével, de kijelenti: nem kér a nácikból, és ami a lényeg, tesz is ellenük! A magyarok meg behúzzák fülüket-farkukat, egymásra mutogatnak, vagy önös, anyagi, politikai célokra használják fel a kialakult helyzetet.

A magyar hatóságok töketlenkednek, nem tudnak mit kezdeni a Jobbikkal, pedig egyre erősödik, cigányellenes programjaikra népszavazást kezdeményeznek. (Kuruc.info: Mondja csak, Hidvégi úr, a Jobbik népszavazásra benyújtott kérdéseiben hol szerepel a cigány szó vagy bármilyen szinonímája? Én csak a származástól függetlenül teljes társadalomra vonatkozó kérdéseket láttam. És Ön? Példának okáért: mi a cigányellenes abban, hogy csökkenteni kell a büntethetőség alsó korhatárát? Rossz, aki rosszra gondol; akinek nem inge, ne vegye magára stb...) Létrehozták a már kétezer fős feketeseregüket, amely cigánytelepeken masíroznak, cigányokat terrorizálnak, lelkileg és fizikailag (Kuruc.info: konkrétan mikor, hol történt ilyen "fizikai" bántalmazás? Egyetlen egy esetet nevezzen meg! Köszönjük!) bántalmaznak, de már nyíltan szembe is szállnak fegyverekkel, viperákkal az általuk mélyen gyűlölt kisebbséggel. Halálbüntetést, évtizedes elzárást, gettót, munkatábort, szegregált oktatást, sterilizálást (Kuruc.info: megint csak példát kérünk arra, hogy a Jobbik politikusai mikor követelték a sterilizálást. Egyetlen egyet! Attól zengett volna a világsajtó, ha ilyen történik. Miközben, mint tudjuk, Csehországban gyakorlatlag állami támogatással sterilizálják az ott is bűnöző cigányokat...) akarnak, hogy ne veszélyeztessék a többséget.

Cigányok halálán örömünnepet akarnak tartani, és békedemonstrációnak neveznék, ha alattomos módon kivégzett, a kormányzatok politikájának, tehetetlenségének következtében elnyomorított, a társadalomból kitaszított (Kuruc.info: azért segílykét azt bőven kaptak – sokkal többet, mint egy átlag mondjuk TSZ-nyugdíjas nyugdíjat. Hogy nem tudták beosztani, és elverték a kocsmában? Ki kényszerítette őket arra, hogy igyanak, játékgépezzenek, füstöljenek, dáridózzanak?!) családok házainál hirdetik fasiszta nézeteiket. Egy pap szájából az hangzik el: "egy stigmatizált kisebbség szubkultúra alatti tenyészete nem terrorizálhatja tovább a magyarokat". Mondja ezt akkor, amikor cigányokat ölnek. (Kuruc.info: egyetlen egy esetet említsen az elmúlt 8-9 évből, ahol magyar ölt cigányt! Amit fehér követett el cigány ellen, az maximum egy enyhe pofon. Szigetvár: barcsi srácok, akiket, ugyebár, akár 11 évre is lesittelhetnek a legújabb, szeptemberi hírek tükrében...) Hol van a felebaráti szeretet, hol van a lelkészi hivatás, hogy tud elszámolni lelkiismeretével egy ilyen ember? (Kuruc.info: hogy tud Ön elszámolni a "lelkiismeretével", amikor pl. azt bizonygatja, hogy Szögi magának köszönheti azt, hogy meglincselték?!) Mert hívei előtt nem kell, ugyanis ők ezt szeretik tőle hallani. A belváros szívében lévő templom lelkészének kijelentése semmiben nem különbözik attól, amit Bíber József, a Fidesszel szövetségben lévő Jobbik alelnöke, a Szolnok megyei közgyűlés tanácsnoka mondott Tatárszentgyörgyön: "a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigány bűnözés egy részét, amelyben a vérfertőzésből származó, majd a bűn útjára lépő utódok esetében a genetika is szerepet játszhat." (Kuruc.info: miért - nem igaz? Tanulmányok bizonyítják azt, hogy, bizony, a cigányság génállománya a belterjes szaporodás, a beltenyészet miatt is hihetetlen rossz minőségű. Próbálja meg pl. a Magyar Orvos ITT található tanulmányát cáfolni, Hidvégi úr! [Plusz, a genetikával kapcsolatos linkek az érdeklődők számára ITT])

Ez a nácizmus. Ez az igazi nácizmus. Ez, és az is, amikor félelemkeltésből települések utcáin árpádsávos zászlóerdő alatt vonulnak végig, hagy reszkessenek az idősek, akik átélték a háborúk borzalmait. Reszkessenek a cigányok, akik megsemmisítésre váró népként élhetnek az ő engedélyükkel a zsidókkal együtt Európában. (Kuruc.info: már csak azt nem értem, hogy miért utálja őket a világ kivétel nélkül összes népe, miközben a legtöbb egyéb kisebbséggel [pl. nálunk a svábokkal stb.] senkinek semmi gondja nincs. Még a demokratikus(?) amerikai is! Hiszen ott is bűnöznek a cigányok; nem véletlen, hogy a legújabb videóról is lerí, hogy az amerikaiak nem komálják őket) Ezek a nácik büszkék arra, hogy nagyapjuk, apjuk a háborúban a németek oldalán harcolva estek el, sőt viccelődnek: "nagyapám Auschwitzban halt meg, részegen leesett az őrtoronyból". És ezen jót röhögnek. (Kuruc.info: megint arra kérem Hidvégi urat, hogy hozzon bizonyítékot: hol, mikor mondta ezt a Jobbik-vezetésből bárki is? Bizonyítékokat kérünk, nem légből kapott állításokat!)

Magyar és Pannon Gárda, Nemzeti Őrsereg, Véderő, önvédelmi mozgalom, 64 vármegye. Alakulatok amelyek akár fegyveresen is képesek szembeszállni bármivel és bárkivel céljaik eléréséhez. (Kuruc.info: "akár"? Tessék mondani: van fegyverük vagy nincs?!) Céljaik között a határok egyesítése is szerepel, így gondolták, "vesszen Trianon!" címszó alatt átugranak Szlovákiába, hogy egy kis hecckampánnyal nemcsak a szomszédos ország kormányát, hanem az Európai Uniót és a világot is felpiszkálják. Arra nem gondolva, hogy az ott élő magyar kisebbség issza meg később a levét. Az nem számít, csak beszéljenek róluk, bekerüljenek a híradásba, és lássák elvbarátaik, milyen tökös legények is ők. Teszik ugyanezt Magyarországon, felkorbácsolják az általuk végigmasírozott falvakban a kedélyeket, a cigányok meg ott maradnak, hátha levezetik rajtuk a feszültséget az ott élő Gázsók.

Elképzelem, hogy derék polgártársainak ártatlan báránykaként egy szót sem szóltak Dunaszerdahelyen a rendőröknek, nem provokálták őket. Nem provokált Budaházy György és barátai. Nem provokáltak azok az emberek, akik a magyar fővárost nemzeti ünnepeinken már nem egyszer szétverték, csatatérré változtatták. Nem támadtak rendőrökre, mint ahogy azt Budapesten sem tették soha. Mi az oka, hogy egy picike kis szlovák csapat mérkőzésére kiutazik az egész magyarországi szélsőjobb? Kiélni hajlamaikat, vagy mert ott jobb és olcsóbb a sör? Vagy mert annyira szívükön viselik a nemzetegyesítést?

Nem, a céljaik sokkal nemesebbek. Provokálni, botrányt teremteni, mert a káosz jó. És megsajnáltatni magukat, kormánynyilatkozatokat kicsikarni, hogy szegény Budaházy, szegény fasiszta honfitársaim, polgáraim bizony a szemét szlovák karhatalom terrorban tartott titeket. Rabosítanak, őrizetbe vesznek te drága, nyilas egyen ruhát (Kuruc.info: "egyen ruha" két szóban. És ez csak egy a sok hasonló hibából. Ez pofa a "legjobb újságíró" a kontraszelektált MTI szerint...) a viselő nyírségi honfi. Igen, ezt akarják, és majd büszkén mondhassák, miért támad minket a magyar kormány, a kormányfő, amikor korábban kiállt értünk és megvédett? Miért támadnak minket, amikor egy testvérként harcoltak értünk? Mi ez a kettősség? És majd ekkor döbben rá a magyar hatalom, hogy valóban egy kész csődtömeg, korábban, nekik kellet (Kuruc.info: kellet – igen, egy t-vel írta a szerencsétlen, még nagyobb "dicsőségére" a díjat neki odaítélőknek...) volna el és megfojtani a náci eszme éledését!

A Nemzeti Őrsereg hétvégén átugrott Királyhelmecre, hogy a Felvidéket Magyarországhoz visszacsatoló, 1938-ban hozott első bécsi döntés hetvenedik évfordulójáról emlékezzen. Aztán jöttek a rendőrök, és előállították őket, mert önkényuralmi jelképet használnak. "A független Szlovák Köztársaság területén egyenruhás magyar nácik nem fogják a programjukat deklarálni" - jelentette ki a szlovák kormányfő. "Beigazolódott, hogy ez az egyenruha pontos mása a XX. század harmincas-negyvenes éveiből ismert Szálasi-féle náci egyenruhának". Ezzel indokolta a Nyíregyházi (Kuruc.info: melléknév nagy kezdőbetűvel. Ezt egy jobb általánosban egyessel honorálják, ami esetleg bukásban is manifesztálódhat. Még egyszer felhívjuk a T. Olvasó figyelmét, hogy ez a pofa kapta a legrangosabb újságírói kitüntetést...) náci csapat 28 tagjának előállítását Robert Kalinák belügyminiszter, aki szerint az egyenruha viselése egyértelműen kimeríti a fasiszta propaganda bűntettét (Kuruc.info: én nem látok ezeken az egyenruhákon fasiszta jelképeket. Ön, Hidvégi úr? Hogy is fogalmazott eszmetársa, Papp László Tamás? "De egy humán populációt önmagában azért betiltani, mert saját kezűleg tervezett uniformisban császkálnak, jogállamban nem lehet." Tetszik látni? Még csak véletlenül sem írja azt, hogy náci lenne az az uniformis. Egyes, szintén balliberális megmondóemberek egy-egy tisztességesebb, őszintébb pillanatukban meg arról értekeztek, hogy a Gárda mellényei tulajdonképpen ugyanazok, mint a néptáncosoké. Ezek szerint a néptáncosok által viselt, 100-150-200 éves viselet is "náci"?). "Számunkra valóban elfogadhatatlan, hogy bármilyen hasonló, bármilyen szélsőséges náci nacionalista szervezetek bármely országban szabadon meneteljenek" - mondta Ján Kubis külügyminiszter, miközben Robert Fico közbeszólva megjegyezte: "Ráadásul provokálni jöttek".

A szlovák kormánynak van bátorsága. Ő bizony nem kér a nácikból. Jól tették, amit tettek! A magyar rendőrök miért nem állították őket elő a budai Várból, az első Prikezsia gárda avatáskor, Tatárszentgyörgyről, Olaszliszkáról, vagy a múlt hétvégén Vasmegyerről, amikor rátámadtak a cigányokra és autóikban fegyvereket, lőszereket is találtak az őrsereg tagjait? (Kuruc.info: aki nem ismeri a témát, EZT olvassa el. Plusz hozzáfűznivalónk: 1.) hogy ki támadott kit, arról jobb nem is beszélni. Ki is ütött először a kocsmában? Ki csődítette össze először a rokonyokat, hogy ellássák a kocsmáros baját?! 2.) hol, melyik híradásban látta azt leírva Hidvégi, hogy a kocsmáros védelmére felsorakozottaknál voltak viperák, és nem a cigányoknál? Rajta, Hidvégi, kérjük az egyértelmű választ! Mert pl. se EZEN, se a többi híradásból nem derül ki ilyen. A rendőrök lebegtetik a kérdést, hogy honnan kerültek elő az eszközök. Nocsak, Hidvégi, megint hazugságon kaptuk?) Miért nem lépnek fel ellene, amikor parlamenti és parlamenten kívüli pártok, jogvédők emelték fel szavukat a náci, nyilas egyenruhát viselő nyírségi csapat ellen? Most nem lenne a két ország között elmérgesedett helyzet, nem fenyegetne háború!

A magyar kormánynak példát mutatott Szlovákia, hogyan kell kezelni a nácikat, és majd ne csodálkozzon se Orbán Viktor se Gyurcsány Ferenc, ha Jan Slota tényleg tankjába pattan és széttapossa Budapestet, ledönti a lovasbohócnak nevezett Szent István szobrot, és megfésüli a kócos asszonyt, azt a tehetséges külügyminiszterünket, aki a munkaügyi, szociális és esélyegyenlőségi tárca után kénytelen lesz rendvédelmi feladatokat is ellátni.

Következzenek plusz, igencsak bicskanyitogató idézetek Hidvégitől:
 
"Olaszliszkán történni kell valaminek! Szögi Lajos haláláról nem a nyílt utcán, demonstrációkon, gárdisták és motorosok felvonulásain, nyilas zászlókon, hanem a fejekben, a lelkekben kell emlékezni. És ha a cigányságot kollektív bűnösként kezelik a tanár halála miatt, akkor tartson minden nem cigány is önvizsgálatot, hogy őt milyen felelősség terheli azért, hogy ide jutottunk, hogy a cigányság harmadrendű állampolgárként, harmadik világbeli körülmények közé lett taszítva. És végezzen önvizsgálatot a miatt [sic!] is, hogy meg tesz-e [sic!] mindent annak érdekében, hogy a harmadik évezredben, tanulva, okulva a történelem leckéiből, az emberek és az emberiség hibáiból, a demokrácia alapkövetelményei szerint éljen együtt a másikkal."
 
Ehhez nem kell sok kommentár.

1.)    Majd ha a cigányok nem saját magukat közösítik ki, beszélhetünk. Addig meg megint csak megkérdezzük: Miért kell kitörniük az adófizetők pénzéből nekik juttatott házak ablakait? Miért nem tudják beosztani romáink a píízt? Adunk nekik dögivel; általában sokkal-sokkal többet, mint egy fehér nyugdíjasnak vagy kismamának! Különösen most, hogy a válság miatt kizárólag mi, fehérek szívunk, mi válunk munkanélkülivé, a mi fizetésünket csökkentik, vonják meg prémiumunkat, 13. havinkat! A segílyekhez persze a kormány egy ujjal nem nyúl, sőt! Miért, miért, miért?
2.)    O.K., fogadjuk el, Szögi Lajos haláláról nem kell nyilvánosan megemlékezni. Tessék mondani, ugyanez vonatkozik a nagycsécsi nyafogásra, amire még Drazsé is leutazott (persze Szögi temetésére nem)?! Nem láttuk Hidvégit arról cikkezni, hogy milyen csúnya dolog volt ekkora feneket keríteni a nagycsécsi temetésnek! Ja, hogy az mááás?

Egy másik csodálatos eszmefuttatása:
 
"Olaszliszka jó példa arra, hogy milyen mély szakadék keletkezett a cigányság és a többségi társadalom, szegény- és szegény emberek között. A munkanélküliség, a nélkülözés, az emberhez nem méltó lakhatási körülmények, az oktatási helyzet az elkövetkezendő másfél évtizedben sem fog javulni"

 
Igen, ha az ember szegény, akkor szabadidejében tanárembereket ver agyon csoportosan. Ja, végül is érthető. Szegények, következésképp agyonverik a tanárt. Mondjuk elég sok igen szegény nem cigány emberről tudok, de soha eszükbe sem jut agyonverni tanárembereket...

Ez sem rossz:

"Szóval ott vannak az ugarok, és meg kell gátolni, hogy ne a parlagfű nőjön rajta, mert a Magyar Gárda már nem győzi irtani. Jobb és sűrűbb elfoglaltsága van: a cigánytelepeken való vonulgatás, az Echo TV-ben való nyilatkozgatás, háttérműsorokban szerepelgetés. A parlagfű irtást [sic! Nagyon nem megy hiperintelligens, díjnyertes Hidvéginknek a helyesírás, azon belül különösen az egybe-/különírás...] rábízzák a tanulatlan, buta cigányokra. Így a paraszt szó is új értelmet nyer: most már nem a földművesekre, hanem a szlengben használt primitív, buta emberekre gondolhatunk a szó kapcsán, és a Tücsökből Hangyát varázsol a Mélymagyar, az Éjjeli menedék, a Pörzsölő és más rasszista nézetű, cigánybűnözést hirdető műsorokat sugárzó adó tulajdonosa, ahol a szélsőséges nézetű álújságírók összegyűltek.

A cigányok majd túrják a földet, fejik a tehenet, a learatott búzából sütik maguknak a kenyeret. Húsért se a henteshez, vagy a dögkútra kell majd járni, mert a ház körül azt is megtermelik. Így válik a cigányság önfenntartóvá. Megszüntethetjük a segélyeket, az uzsorát, és az oktatási kérdést, mert ugye "ha apád paraszt volt, te is az maradsz" - arany jánosi
(Kuruc.info: helyesen: nem arany jánosi, hanem Arany János-i. No comment!) idézet alapján minek tanulni. A szántáshoz, vetéshez, aratáshoz és a ló csutakoláshoz nem kell tudni, hogy egy oxigénatom hány protont tartalmaz, vagy mit jelent a hexameter, és József Attila, vagy Radnóti Miklós hogyan vesztette életét."

Tessék mondani! A romák úgy nagy általánosságban (mondjuk a 90%-uk) tudják, hogy "egy oxigénatom hány protont tartalmaz, vagy mit jelent a hexameter, és József Attila, vagy Radnóti Miklós hogyan vesztette életét"? Nem, ugyanis még írni-olvasni sem tudnak. Akkor: miről beszélünk? Ja, hogy arról, hogy Hidvégi amiatt panaszkodik, hogy, ha már úgyis (bizonyítottan – a legújabb sztorit lásd ITT, ha valaki nem olvasta volna...)  munkakerülők a vidéki cigányok, legalább a földjüket, telküket próbálják rendben tartani, urambocsá' művelni!




Úgy döntöttünk, tovább népszerűsítjük e kiváló újságírót, alább található néhány szép fénykép róla, melyekből kiderül, mily sokoldalú alkotók gazdagítják a hazai újságírótársadalmat. Ja és szinte elfelejtettük: a forrás az
iwiw-es adatlapja.

Ilyen, amikor dolgozik a közös haza érdekében

A Rádió C-ben is gyakran kifejti véleményét a magyarokról, azaz nácikról

Caramellel

Megvitatják, eleget dolgoznak-e a rohadt mágyárok

Munkáját elismerik: ő az év MTI-tudósítója

Mit neki gazdasági válság