A Roma Magazin, akárcsak a múltkor, leplezetlenül uszított. Lássuk a műsor teljes leiratát, aki esetleg nem akarja azt végignézni (ITT megteheti).

Először Bársony Katalinnal, a Duna TV roma magazinjának szerkesztőjével (akiről ITT találunk bővebb infót) a nevezetes olaszországi Duna TV-s feltartóztatós esetről beszélgettek. Nyafiztak egy sort az ujjlenyomat-vétel miatt. Bársony nagy pátosszal előadta a 14 éves kisluvnya állítólagos sztoriját, aki emiatt nagyon félt. Komolyan, nagyon hiányoltam a nyafiból egy jó kis hollókosztozást: az lett volna a hab a tortán.

Egy szóval sem említették, hogy ezt nem csak az azonosíthatatlan cigányok azonosíthatósága érdekében csinálják, hanem mindenkivel (minden bevándorlóval, legyen az cigány vagy éppen hottentotta), akinek nincsenek papírjai, így nem tudható, kicsoda. Jellemző, hogy a cigányok már emiatt hisztiznek és Mussolinihez hasonlítják Berlusconit. Már csak azt nem értem, hogy miért pattognak a cigók. Miért baj az, ha valaki azonosítható? Engem is üldöznek a rasszisták, mert van személyi igazolványom, így azonosítható vagyok? Tetszettek volna nem eldobni a személyit, útlevelet, hogy ezzel is nehezítsék a kitoloncolók dolgát! (A jellemzően balkáni cigányok ugyanis ezt csinálják – és, természetesen, állampolgárságukat sem árulják el –, hogy ne tudják kideríteni az olasz hatóságok, melyik országba kell őket visszatoloncolni.)

Kiderül, az a legrosszabb a táborokban, hogy szegíny romákok mérföldekre élnek “a fejlődő Európa képétől”. Talán ha nem szegregálták, izolálták volna magukat, nem bűnöznének, akkor az olaszok befogadnák őket, nem gondolod, Katika?

Kolor (írható Color-nak is – gyengébbek kedvéért: “színes”) Bán (Kolompár Orbán) következik ezután: a tervezett “roma önvédelmi szervezetről" esik szó. Kolor már szinte első megszólalásában uszít a Gárda ellen: “egy roma civil önvédelmi mozgalmat kell létrehozni, amely képes a hazai cigányságot az információáramlás, egy riadólánc kialakítása tekintetében rögtön informálni arról, hogy egy adott településen a gárdisták éppen rá akarják vagy rágyújtották a romákra a házat”.

Ezután a szintén Colorral együtt meghívott Hídvégi B. Attila MTI-s (!) fajvédő következett: a szept. 1-én elmaradt Magyar Gárda-tárgyalásról esett szó. Nyomatta a degenerált dumát és uszítást: arra a kérdésre, hogy miért maradt el a tárgyalás, azt a szöveget volt képes levágni, hogy, idézem, “kettős ez a dolog. Megmutatjuk, hogy bizony a végrehajtó hatalom megfélemlíthető, úgyis azt tesszük, amit mi akarunk. Egyrészt erről, másrészt valahogyan kellett időt nyerni, hogy első fokon se születhessen ítélet. Én abban biztos vagyok, hogy a Magyar Gárdának a feloszlatási pere az Ítélőtábláig nem fog megállni, és az legalább három év lesz.

Már csak azt nem értem, hogy miért nincsenek tisztában a realitásokkal a felkent cigány vezetők. Jó, tudjuk, be akarják tiltani a Gárdát. Kár, hogy ez nem fog menni, ahogy ezt maga a szélsőballib Hírszerző talán legautentikusabb, legfuttatottabb, legszélsőliberálisabb újságírója, Papp László Tamás is megírta:

"A Gárda momentán semmiféle bűncselekményt nem követett el. S ha Vonán múlik, nem is fog.
Aki fasiszta terrorizmusban utazik, nem igyekszik szervezetét cégbíróságilag bejegyeztetni. Ha valaki cigányokat lincselne, az nem fogja a gyülekezést előre jelenteni a rendőrségen. Az etnicizálódó gettóbűnözés sújtotta falvakban történő masírozás célja ugyanakkor - a marketingértékén túl - letagadhatatlanul a provokáció is. Odatartani a fejünket egy tockosért, hogy aztán mártírpofával zihálhassuk: a romák polgárháborúra gyúrnak. Csakhogy - lévén, hogy a Gárda-dzsemborikon több a rendőr, mint a demonstráló - ennek csekély a valószínűsége.

Láthatjuk, Vonáék stratégiája kerüli az illegitim erőszakot. Újból leszögeznénk, hogy a morális és politikai kiközösítésre természetesen rászolgáltak. De egy humán populációt önmagában azért betiltani, mert saját kezűleg tervezett uniformisban császkálnak, jogállamban nem lehet."


Tényleg olyan simán megy majd a Gárda betiltása, Color és Hídvégi? Megint csak uszítotok, megint csak elhallgatjátok a tényeket: azt, hogy, ahogy Papp is megfogalmazta, jogállamban képtelenség (lenne) a Gárda feloszlatása??

A műsorvezető tovább hergeli a cigókat: “az elmúlt hónapokban mindketten kaptatok fenyegetést, te (Hídvégi) mint újságíró, te (Color) mint az országos önkormányzat elnöke, de most szerintem nem akarunk ezzel a dologgal foglalkozni. Ööööööö… menjünk időben így… végig ugye ööööö szóval bejelentetted, hogy önvédelmi rendet kell létrehozni”. Nem elég, hogy a műsorvezető most (is) mocskolódik és alaptalanul vádaskodik (hol Color, ill. Hídvégi feljelentése? hmmm?), még rendesen beszélni sem tud (lásd: öö-zés, az “önvédelmi rend” képtelen szókapcsolata stb.). Vajon hogy lehetett belőle TV-s műsorvezető? Kb. úgy, mint Varga Tündéből a királyi “Magyar” MR1-en riporter (plusz infó ITT)?

Ezután jön egy kis videobejátszás a Gárda eddigi fellépéseiről; a snitteket egy bakancsos (vagy csak fekete bőrcipős? Nehéz megállapítani) lábra való zoomolással elválasztva. Megy a félkatonai szervezet emlegetése, amely, ahogy azt már ITT bemutattuk, nonszensz. Akkor lenne a Gárda az, ha emberi élet kioltására alkalmas fegyver lenne mindegyiküknél rendszeresítve. Nem az, mert fegyvertelenek. Igen, a királyi “Magyar” TV adófizetők (köztük a gárdistákkal) által eltartott műsora ebben is hazudott. Galgagyörköt is bemutatják, hogy “ott is a Gárda támadt”; bemutatták ugyanazokat a klipeket, mint a múltkor. Ezt a pofátlan, aljas hazudozást – és, még egyszer, mindezt a MI pénzünkön!

Talán mondanunk sem kell, hogy Pátka mellett megemlítik Fényeslitke példját is, mint a Gárda által inspirált rasszista támadásét. Azét a gyilkosságét, amelyről a rendőrség mondta ki (ami hatalmas K.O. volt a rasszizmust ordibáló OCÖ-nek, azaz Coloréknak), hogy semmi esetre sem volt rasszista alapú  (tessék, ott a link, lehet ellenőrizni a rendőrség állítását!). “Természetesen” erről az “aprócska” tényről “elfeledkeztek” a műsorban. Helyette uszítottak tovább. Még egyszer megkérdezzük a Kedves Olvasót: azért fizetjük az adót, hogy aztán azon a pénzen ellenünk hecceljék a “Magyar” TV Roma Magazin műsorában a cigányokat?

Végül megemlítik az aug. 19-i székesfehérvári esetet, azt hazudva, hogy “életveszélyesen” megsebesítettek egy 12 éves “kislányt” (a 12 éves cigányéknál már ellőkorban levő nő). “Természetesen” arról nem esik egy árva szó sem, hogy azóta a lány felépült. Arról is mély kuss van, hogy “cserébe” a cigányok jól összevertek egy másik, a követ eldobó társulattól teljesen független csoportot.

A videó után Hídvégi még elregéli, hogy bizonyám Tamásipusztán is ráááászistákok lőttek a cigányok házára. A tények láthatóan egyáltalán nem zavarják – az, hogy azóta kiderült (maga a tulajdonos nyilatkozta!), hogy a természetesen cigány (bővebb infó és bizonyíték ITT) uzsorások voltak a tettesek. Fonyról is szó esik (Hídvégi Fónynak ejti hosszú ó-val – Hídvégi, hogy a francban lehetsz újságíró az adófizetők által pénzelt MTI-nél, ha nem ismered a különbséget?!), ahol szintén felmentették az életét védő mezőőrt. Erről az esetről Hídvégi a következőt nyilatkozza: “amikor egy fagyűjtögető embert a természetvédelmi őr egyszerűen kivégzett és lelőtt, hogy aztán utána fölmentették, hogy jogos önvédelem kapcsán”. Látják, Kedves Olvasók, milyen eszméletlen, hihetetlen mocsok módon csúsztat, hazudik ez az adófizetők pénzén élősködő és uszító ember? Arról ugyanis egy árva szót nem ejt, hogy az a “fagyűjtögető ember" fejszével támadt rá az erőőrre!

Rögtön ezután Pátkára tereli a szót: “[a polgárőrök] valamilyen oknál fogva mégiscsak bűnösek lehetnek, vagy gyanusítottak lehetnek, hiszen a bíróság megalapozatlanul senkit nem fog előzetes letartóztatásban tartani”. Ezzel Hídvégi megint csak bizonyítja, hogy mennyire, de mennyire nem felkészült (még egyszer, az adófizetői pénzen működtetett MTI újságírójáról van szó, akitől - egy normálisabb országban - elvárható lenne a szakmai felkészültség és a pártatlanság!)

Ezután a műsorvezető egyetlen normális gondolata következik: “én egy korábbi műsorban is mondtam már, hogy nem vagyok annak a híve, hogy a mondjuk a bennünket ért sérelmeket összerakjuk és csak azt szajkózzuk, mert valószínűleg van ennek másik oldala is, amikor mi vagyunk kvázi a… vagy romák az elkövetők és a nemromáknak a kárára”. Color a szokott formáját hozza: “erőszakra nem lehet erőszakkal válaszolni”. (Persze ő sem tud említeni egyetlen egy rasszista alapú fehér-gyilkolt-cigányt esetet. A fent már felsorolt Fényeslitke, Fony stb. egyike sem volt rasszista alapú.) Utána jön egy kis nyelvtani bravúr: hogyan fogalmazzunk úgy, hogy a szövegből ne legyen – az előzmények ismerete nélkül – világos, ki is követi el az adott bűncselekményeket. Igen, szenvedő szerkezettel: "..amikor különböző kisebb jellegű, vagy akár nagyobb jellegű bűncselekmények elkövetődnek, akkor ott a törvényi keretek között kell eljárni, és az önbíráskodásnak semmilyen formáját nem veheti igénybe". Tessék mondani, ha már a szenvedő szerkezetet ilyen szépen tudja használni (a felelősség áthárítására), akkor magyarázza már meg, hogy mikor mondta ugyanezt a számtalan cigány lincselés (mint önbíráskodás) kapcsán? Olaszliszka, Mezőfalva és társai, ugyebár…

Ezután következik a műsorvezető ordenáré hazugsága: Olaszliszka kapcsán aki romával csak beszélt, (szerinte) mind Szögivel volt szolidáris. Érdekes, a szélsőbalsos Népszava ennek pont az ellenkezőjét állította. Pont az SZDSZava hazudna, hmmm?

Felvetődik Color 13 milliója. Megint csak kiderül, nevezett nem ismeri a nyelvtan legelemibb szabályait sem: “több internetes média közvetítette”. Nem “médium”, “média”. Gratula Color! A következő gondolata sem rossz: “a rendőrség eddig bizonyíték hiányában mindent elejtett”. Nem “ejtett”, “elejtett”. Van itt magyartudás, kérem! De egy hat általánost végzett embertől mi mást is várnánk…

A műsorvezető megkérdezi, mi történik, ha csak 50-100 felvonuló lesz kint 20-án. Color válasza: “Ez azt jelenti, a cigány emberek nem tudnak, nem mernek kiállni, és a szélsőségek még nagyobb teret kapnak”. Szóval: szegíny romákok annyira félnek a gonosz nácikoktól, hogy még felvonulni sem mernek! Jáj, de sajnálni kell őket! De van tovább is: “ma, amikor a traktorosok húszmilliós traktorokkal elfoglalják a Parlamentet és kikövetelik maguknak a jogokat”. Atyaég! Ez tényleg hülye! Ha a traktorosok tényleg "elfoglalták" volna a "Parlamentet” (de jó lett volna…), akkor ma már valszeg nem lenne ilyen idióta politikai “elitünk”!

Color tovább megy: azt hazudja, Piricsén egy 63 éves cigányasszony lakására célzott lövést adtak le, és a luvnya súlyos sérüléseket szenvedett. Persze ez is hazugság: ha igaz is a sztori, valszeg szintén uzsorás az elkövető, akárcsak Tamásipusztán.

Hídvégi következik, hogy “bizonyítsa”, mennyire rászolgál az adófizetők pénzére: “két éve, hogy Gyurcsány öszödi beszéde napvilágra került. Azóta minden áldott nap tüntetések vannak és hatalmas pusztításokat is véghezvittek egy-egy demonstráció után”. Hídvégi, most azonnal felsorolod ezeket az állítólagos “hatalmas pusztításokat”, de futólépésben!

Az MTI-s élősködő továbbmegy: “félő, hogy ezen a napon [20-án] a cigányokra is rá fognak támadni, és okot és alapot fognak adnak arra, hogy vidéken, a kistelepülésen élő cigányok fogják meginni ennek a levét”. Mi vaaaan? – kérdezzük, miután az újságíró szakmai “felkészültségét” bizonyító, egyes számban használt “kistelepülésen” szó okozta sokkból feléledtünk. Cigányellenes pogromokat vizionálunk? Mintha eddig nem pont az ellenkezője történt volna. Kik fogják megmerényelni szegíny romákokat, a 70-80 éves nyugdíjasok, akiket még nem sikerült megölnötök vagy elüldöznetek? Vajon ők fognak lincselni? Más (életerős, pogromokban valóban részt venni képes fiatalok) nem nagyon van már cigányfertőzött településeken… Ez is mutatja, mennyire alaptalan ez a hazudozás.

Color a tüntetésen való részvételre buzdít: “el kell döntenünk: félünk és meghúzzuk önmagunkat [igen, ön-nel – ez aztán a magyartudás!], és eljön az idő, hogy a Jobbik a Parlamentbe kerül, és el kell mennünk ebből az országból”. Ha csak ez a feltétele annak, hogy eltakarodjatok: magyarok, látjátok, szavazzatok a Jobbikra, és akkor talán tényleg elhúzza a belét ez a sáskahad!

Kuruc.info – Arppi S.