A Napló tegnapi adásában megszavaztatták az embereket a monoki szociális (Balogh Artúr és megannyi más cigány “értelmiségi” szerint csak “sörétes cigánygyűlölő Náci”) kártyáról.

Az eredmény magáért beszél: a voksolók 96%-a volt a szociális kártya mellett.

Valamiért cikis lehetett a TV2-nek ez a szavazás, mert a TV2 honlapjára kitett videóról kivágták annak a legvégét, amikor a műsorvezető a voksolás eredményét ismerteti (az eredeti Naplóban persze ezt leadták). Ezt bárki ellenőrizheti az eredeti videón is, ha esetleg azt hinné, mi “bénáztunk el” valamit. Szerencsére pár képkocka bent maradt, mert pontatlanul vágták a videót; így sikerült megmentenünk az utókornak a következő képet is, amelyen a műsorvezető mögött ott látható a szavazás eredménye. Bal oldalt az “Igen” (“egyetértek a kártyával”), jobb oldalt a nem (“nem értek vele egyet”).




Megszólaltatták a nagy kaméleont, Lakatos Attilát is, a kártya egyik legfőbb ellenzőjét, aki azt mondja, “jobb, ha ők [Lakatos és Szepessy] nem találkoznak személyesen”. Elmondja, “négy [problémás monoki] család végett országos szinten akar egy szociális kártyát, és engem, az én személyemet is sérti vele. Nekem ne ő ossza be az én pénzemet. Felnőtt emberek vagyunk, én be tudom magamnak osztani.”

Talán mondanunk sem kell, Lakatos érvelése, finoman szólva, helytelen. Először is: nem négy család miatt kell “szívnia” az egész országnak, hanem többezer/tízezer miatt. Másodszor: Lakatos, segílyes vagy? Nem? Akkor miért Szepessy osztaná be a pénzed? Harmadszor: tényleg felnőttek a deviánscigányok? Ha komoly, felnőtt emberek, akkor hogy lehet az, hogy nem tudják beosztani a pénzüket? Tán csak nem azt szeretnéd, hogy ezentúl havi egymilliót kapjon minden cigány, hogy az (talán) kitartson a hó végéig?

Végezetül: vajon miért ágál Lákátos úr ilyen hevesen a kártya ellen? Tán csak nincs valami köze az uzsorásbizniszhez, Lakatos úr, aminek igencsak betenne a szociális kártya? Mondja csak: honnan a sok pénz, honnan a titulus? Adózott utána, Lakatos úr? Ugye, hogy nem? Persze hogy nem, hiszen adócsaló vagy – lásd EZT. (Plusz infó és kérdéseink ITT).

Kiderül, Monokon egy játékautomatába havonta minimum 600-700 ezer Ft-ot dobálnak be, de sokba ennél jóval többet.

Két beszédes kép a meginterjúvolt cigókról. Hát,nem úgy néznek ki, mint akik nélkülöznek (az egyik hájas; a másik nyakában ujjnyi aranylánc):






Végül a videó: