Mindkét védett kisebbségünk (cigány és zsidó) esetében számtalan olyan esetről tudósítottunk már, ahol kiderült, hogy szegínek maguk karcolták a horogkeresztet a zsinagóga falára vagy festették azt fel a putrira, hogy aztán üldöztetésről vinnyoghassanak, nácikat vizionálhassanak. (Lásd pl. a rakamazi, tiszaroffi és nagykanizsai esetet – hivatkozások ITT).

A legújabb ilyen Karcagon történt:
Rémhír volt a bőrbe égetett horogkereszt

Karcagon elterjedt, hogy egy fiút elraboltak, és horogkeresztet égettek a testébe. A fiú azóta elismerte, hogy a jeleket maga karcolta a bőrébe.

Valótlan bejelentést tett szombaton a Karcagi Rendőrkapitányságon egy helyi fiatalember, amikor azt állította, hogy ismeretlen elkövető leütötte, és testére különböző jeleket karcolt. A fiú azóta elismerte, hogy a sérüléseket maga okozta, közölte vasárnap a rendőrség.

A 16 éves fiú szombaton a karcagi rendőrkapitányságán az jelentette be, hogy őt szeptember 2-án este fél nyolc körül valaki leütötte, majd miután magához tért, a testén kereszt alakú karcolásokat fedezett fel, mondta el a részletekről Szabó Zita százados, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Az a rémhír terjedt, hogy elrabolták

Fejes Zoltán alezredes, karcagi rendőrkapitány hozzátette: a fiú testén található karcolások egy Z betűre, valamint nehezen azonosítható keresztekre hasonlítanak. Az ügyet tovább vizsgálják, mivel a tett oka eddig nem derült ki. A fiataltól vér- és vizeletmintát vettek, hogy megállapítsák, bódult állapotban volt-e az általa jelzett időben.

Az esettel kapcsolatban Karcagon az a rémhír terjedt el, hogy a fiút elrabolták, és a város külterületén egy horogkeresztet égettek a testébe.
(zsIndex)