Na úgy, na
Az MTI összeállítása, kép: police.hu.
Egy kisvárdai férfit és három társát gyanúsítják annak a 14 éves mátészalkai lánynak a megölésével, akinek a holttestét három évvel ezelőtt találták meg Budapesten. Az iratokat a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.
Az ügyben előre kitervelten, aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást.
A fiatal lány holttestét 2006. szeptember 27-én reggel találták meg a XI. kerületi Árasztó utca közelében, a Duna-parton. A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a lányt a 25 éves M. I., a 30 éves Cs. J. és a 35 éves Cs. A. kisvárdai férfi ölte meg, a szintén kisvárdai, 27 éves Cs. T. felbujtására.
A három férfi a rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal: 2006. szeptember 26-án ők hozták személygépkocsival Budapestre a mátészalkai lányt azért, hogy megöljék. A ferencvárosi Duna-parton a lányt Cs. J. és Cs. A. súlyosan bántalmazta, majd testét a Dunába vonszolták, azt a látszatot keltve, hogy a sértett balesetet szenvedett. A lány a helyszínen belehalt sérüléseibe.
A nyomozás előrehaladtával bizonyossá vált, hogy a fiatal lánynak azért kellett meghalnia, mert egy ügyben terhelő adatokkal tudott volna szolgálni Cs. T. ellen. Ezt az ügyet - kitartottság bűntette - a Kisvárdai Városi Ügyészség megszüntette. Később az újra folyamatba helyezett ügyben a BRFK munkatársai is nyomoztak, ennek eredményeként Cs. T.-t kitartottság és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is meggyanúsították.
(MTI)