A HírTV puskás vadászok
(!!) védelme alatt (különben meglincselték volna a cigók a tévéseket) készített, alább két részletben látható kötelező jellegű riportja következik az általunk is már számtalanszor tárgyalt (legutoljára, hivatkozásokkal, ITT) faddi cigánybűnözésről.  (Az eredeti Keresztmetszet-adás, teljességében, ITT található.)

Egy jellemző idézet az egyik önkormányzati képviselőtől: “Itt, Faddon, fölnőtt egy olyan generáció a cigányság között, akinek se isten, se ember, sem törvény nem szab határokat, akik főfoglalkozásban vagy rablók, vagy gyereket csinálnak, a napi betevőjüket megszerzik az esti rablással, az állami apanázst meg a családi pótlékkal. Én még nem hallottam, hogy egy magyar megvert egy cigányt. De nem egyszer találkoztam olyannal, hogy egy cigány megvert egy magyart. Nem egyszer, nem kétszer. Öreg, magatehetetlen embereket.”

Nem csupán messziről ordibálnak és fenyegetik a tévéseket a cigányok (sokszor lehúzott nadrágú alfél-mutogatásuk mellett). Az egyik mikrofonvégre kapott ork a következőt mondja: “Azokat kell szekálni, aki elköveti a balhét. De ne az ártatlanokat ahol sok gyerekek vannak (sic!). Mer’ én megmondom őszinte’, a Csurár családot nagyon felejtsék el. Ha nem akarnak gondot! [ez utóbbit hangsúlyozva, hatásszünettel]. ... Mer én olyan feljelentést teszek, hogy az Isten nem b....tt még ilyet.” A másik, a cigányfajvédő államhatalom feltétlen támogatását maga mögött tudó ork meg beleröhög a kamerába (ugyanúgy, ahogy a sajóbábonyi gyilkos tezsvírei tették – emlékszünk ERRE? "Gonoszok vagyunk, és leszünk. Gyilkosok!"): „Mi itt lakunk, és itt leszünk!” Nem, barátocskám, ha jön a Jobbik, a ti bűnözéseteknek vége. Mentek a Tent Citybe vagy Szibériába. És örülhettek, ha annyival megússzátok.

Számtalan, a bűnözőcigányok által kirabolt, megvert, természetesen, az orkok “bátorságát” bizonyítva idős fehér riportja látható még a műsorban. Kiderül például, hogy mokkáink csak Karácsonykor három idős embert vertek meg és raboltak ki. (Nesze neked “vallásos”, a “Tízparancsolatot betartó”, így “még csak véletlenül sem bűnöző” kormosok!) Ahogy az is, hogy amikor az erőszakos, az időseket összeverő, mások torkának elvágásával fenyegetőző rablókat beviszik a sünök, akkor két hét után már szabadon flangálnak, és maximum egy felfüggesztettet kapnak. Hiába, a cigókat még akkor sem sittelik le, ha embert ölnek – lásd Kozák Rajmund példáját. Miközben, tudjuk, mi történne ellenkező irányban: még egy elcsattant pofonért is kiosztanák a 2-3 év letöltendőt, ahogy azt a barcsi „cigópofozó” srácok kapcsán is tették.

Talán mondanunk sem kell, a sünök nem kívánnak állandó őrsöt telepíteni a településre, pedig a kevésbé cigányfertőzöttebb helyekhez (például Tolnához, ahol, bár háromszor annyi lakosa van, feleannyi a bűncselekmény) képest kimagaslóan rossz a statisztikájuk. Budai Bernadett, Szekszárd városi rendőrkapitányságának szóvivője egyenesen odáig megy, hogy letagadja a statisztikákat. Azt állítja, a szükséges lépéseket megtették a bűncselekmények felderítésére és visszaszorítására. Persze, tényleg vissza lehet szorítani a cigánybűnözést azzal, hogy a legerőszakosabb rablók is megússzák egy sima ejnyebejnyével! Az meg egyenesen felháborító, hogy Budai gúnyosan mosolyog akkor, amikor (a második interjújában) elmondja, hogy nincs esély arra, hogy Faddon önálló rendőrőrs létesüljön. Erre csak azt tudjuk mondani, hogy egyáltalán minek tartjuk fent a sünöket meg a(z i)gazgságszolgáltatást, ha deklaráltan NEM akarnak / tudnak megvédeni bennünket? A korszerű államhatalom egyik alappillére a társadalmi szerződés: fizetem az adót az államnak és lemondok az önvédelem jogáról cserébe azért, hogy az legjobb tudása és képessége szerint megvédjen engem a bűnözőktől. Most, itt, Magyarországon, mit kapunk cserébe? Se rendőr nincs (az kell a Jobbik tüntetéseinek, a Gárda megmozdulásainak szétveréséhez – akkor és ott mindig van elég), a cigánybűnözőknek kiosztott „büntetések” meg nevetségesek (lásd fent a két hét után az előzetesből kiengedett, soha felfüggesztettnél többet nem kapó ítéletekről szóló idézetet).

Arról nem is szólva, hogy általában a vizsgálatokat eredmény nélkül zárják le – mint az a(z első) Budai-interjú utáni blokkban is azonnal kiderül. A szóban forgó katolikus hitoktatót ezen felül azzal is megfenyegették az orkok (többször is!), hogy, idézzük, „Fölakasztalak, paraszt, a kapura!”. És ezekkel a rohadékokkal, minden normális, életképes(ebb) európai, észak-amerikai (lásd pl. kanadai vízumkényszer) országból kitiltott ember alatti lényekkel legyünk megértők meg toleránsak. Nem, elég volt!