Az alábbi (a kiadó összes megyei oldalán – nem csupán a HEOL-on – azonos tartalommal és címmel megjelent) cikk is egyértelműsíti, hogy Faddon, természetesen, cigányok balhéznak. Nem svábok, nem horvátok, nem rácok, nem tótok – ahogy mindig, orkok. Arányok, azok a fránya arányok…

Ahogy látható, ismételten igazunk volt, amikor jóval ezen, az elkövetők származását egyértelműsítő cikk megjelenése előtt (utolsó, kapcsolódó cikkünk ITT) is leszögeztük már, hogy mokkákról volt szó.
Nem bírják sokáig önbíráskodás nélkül a cigányok támadásait

Fadd | Keserű hangvételű levélben kívánnak szót emelni a faddiak a közelmúltban történt erőszakos bűncselekmények miatt a rendészeti miniszternél. A levél küldői szerint a probléma forrása egy kis létszámú cigány származú csoport.
„Alulírott faddi lakosok megelégeltük, hogy egy viszonylag kis létszámú, de a szankcionálás hiánya miatt egyre agresszívabbá váló – zömében cigány származású – kisebbség a gyakran önmagukat megvédeni képtelen idős emberek bántalmazásával és kifosztásával, rablásokkal, betörésekkel, fenyegetésekkel mára már egész településünket rettegésben tartja."

– Így kezdődik az a levél, amelyet a rendészeti miniszternek terveznek elküldeni Faddról, minél több lakossági aláírással hangsúlyt adva a benne foglaltaknak.
 
A levél így folytatódik: „A bűncselekmények számát tekintve hosszú évek óta megyénk legfertőzöttebb helye Fadd. A kontroll nélkül randalírozó bűnözői csürhe megfékezése nélkül nő az esélye a lakossági önbíráskodásnak, ami gyakorlatilag polgárháborús helyzetet teremtene.
Aláírásunkkal támogatni és nyomatékosítani kívánjuk önkormányzatunk azon képviselő-testületi határozatban is megfogalmazott döntését, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Faddon létesítsen körzeti megbízotti csoportot, illetve e csoport megalakulásáig a jelenleg szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak kizárólag településünk közbiztonságán őrködjenek.

Rendőrhiányra való hivatkozással – ahogy eddig gyakran megtörtént – ne vezényeljék őket más településekre! Bízunk abban, hogy az állandó rendőri jelenlét a beilleszkedni nem tudó és nem is szándékozó bűnelkövetőket visszatartja a fent említett atrocitásoktól."

Mint azt megírtuk, az aláírás-gyűjtési akció a múlt szombaton kezdődött, a Kossuth utcában. Az ötletgazda, Bényi András önkormányzati képviselő elmondta: akkor mintegy száz szignó gyűlt össze, több faddi roma polgár is aláírta az ívet. Az aláírásokat tovább gyűjtik, szombat reggel a piactéren. Várhatóan e hónap végén küldik el a levelet a miniszternek, amikorra legalább félezer szignó összegyűlik.
 
(HEOL)