Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet az alább látható videóra (eredeti, azzal foglalkozó cikkünk ITT), amit annak idején egyenesen a fajvédő zsIndex közölt le. (Róluk meg aztán nehéz azt mondani, hogy akarattal rosszindulatúan vágták volna meg úgy az anyagot, hogy a cigányokat a lehető legrosszabb fényben tüntessék fel.)

A videót 2008 elején forgatták, nem sokkal a nevezetes gyilkosság (egy cigány, amikor rajtakapta őt a ház gazdája egy betörés során, azt péppé verte és gerincét eltörte, majd megölte) után.

Pár érdekesebb részlet:
0:25: “- És miért [ölték meg a házigazdát?]
-    Mert be vót gyógyszerozva (sic!), be volt rivotrilozva [a cigányok által drogként használt gyógyszer – lásd még EZT]. Aki be van gyógyszerozva, az nem tudja, mit csinál!” (jó kis önfelmentés, mindig ezt csinálják a cigányok. Ja igen! Érdemes megfigyelni, hogy a zsindexesek túlexponálták ezt a snittet, valószínűleg azért, hogy ne látszódjon azonnal, hogy cigányokról van szó. Persze a bőr/hajszínen kívüli fajtajegyek azonnal elárulják őket… azt nem merjük feltételezni, hogy az operatőrük ennyire nem érti a dolgát és nem ismeri a kamerakezelés alapfogásait.)

[Rögtön utána:] “[MSZP-s polgármester:] A lakosság azt várta, hogy ezek [a bestiális gyilkosság] után ez a réteg lapít. Nem, nincs ilyenről szó. Még nagyobb szájuk van, még szemtelenebbek. Mondom, amikor a postán sorba kell állni, akkor ők, akik nem állnak sorba.”

[Rögtön ezután:] "- [Egy cigány:] Gonoszok a cigányok Bábonyba (sic!).
-    És tényleg?

-    [Ugyanaz a cigány, vigyorogva:] Ja. Gonoszok vagyunk, és azok is leszünk [vigyorogva felemeli az ökölbe szorított bal kezét; társa egyetértően vihog]. Gyilkosok! Én nem! Csak majd amikor... (?) Lehet, valamikor börtönbe (sic!) leszek én is majd 20 év múlva."

Ezután a halálbüntetés (szemet-szemért alapon) visszaállításáról megy a polémia.
Kedves Olvasóink! A fentiek fényében (is) még egyszer megkérdezzük: hazudik-e a kormány, valamint a talpnyaló, fajvédő balliberális sajtó akkor, amikor azt állítja, hogy sajóbábonyban nincs komolyabb bűnözés, mint az ország egyéb régióiban (kapcsolódó cikk ITT)?