Az alább olvasható első hír kapcsán megjegyzendő, hogy cigányaink a saját tanulásukat lehetetlenítik el. Ennyire “becsülik” az iskolát – ha esetleg valakinek például ENNEK a Mozgó Világ(!)-cikknek az orkok iskolába járásával kapcsolatos gondolatainak (vagy az ezer másik, hasonló cikknek – lásd pl. EZT) nem hinne.

A másodikkal (sokmilliós a lopáskár) kapcsolatban meg csupán annyit, hogy megint jól látható, a cigányok gyakorlatilag teljesen tönkrevágnak mindent. Nem csupán a földművelést, állattenyésztést lehetetlenítik el (kapcsolódó, új cikk ITT), hanem a bárminemű vállalkozói tevékenységet, pl. gépgyártást. Ennyit arról a cigányfajvédői “érvről”, hogy cigóink “csak” a segílyeik erejéig terhelik a nemzetgazdaságot. Nem, hazugság. Ezek valóban olyanok, mint a sáskák – az égvilágon mindent tönkretesznek maguk közül. Talán nem véletlen, hogy a nyugat-európaiak sokkal keményebb kézzel bánnak velük – a finnek ott helyben lelövik (passzív rendőri támogatással) őket, a franciák, olaszok felégetik a táboraikat és/vagy se ki, se be táborokba gyűjtik őket, a németek azonnal kirúgják őket (konkrét hivatkozások ITT, a cikk legelső, középen kezdődő verziójában) stb.
Eger, Egerszalók | Két jelentős értékre elkövetett betörés tetteseit fogta el igen gyorsan a rendőrség. Az egyikben közel kétmillió, a másikban több mint hétmillió forint volt az elkövetési érték. 

Sajtótájékoztatón számolt be dr. Petrovics András, az Egri Rendőrkapitányság vezetője, illetve Erdélyi Gábor alosztályvezető két jelentős értékre elkövetett betöréses lopás elkövetőinek sikeres felderítéséről. Az első esetet március 13-án jelentették. Az egri Bornemissza Gergely Középiskola Vincellériskola utcai tanműhelyébe törtek be, és vittek el különféle eszközöket, közöttük számítógépeket 1,7 millió forint értékben. 

A feltételezett elkövetőket forrónyomos adatgyűjtést követően nagyon gyorsan elfogták. A három gyanúsított közül a két 18 éves fiatalember jelenleg is az iskola tanulója, 19 éves társuk, pedig ott tanult. Mindhárman őszinte beismerő vallomást tettek, ez is közrejátszott abban, hogy nem kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A nyomozó hatóság vizsgálja, hogy volt-e negyedik társuk is.

A hétmillió forint kárértéket meghaladó betöréses lopást Egerszalókon három cég sérelmére követték el egy raktárépületben. Az ügyben március 14-én érkezett feljelentés, s az ugyancsak rövid időn belül elfogott tettesek - egy egri, egy kömlői és egy egerszalóki személy - előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség. Negyedik társuk szökésben van.

  Az elkövetők jellemzően színesfém hulladékként értékesítették, vagy akarták továbbadni az egyébként nagy értékű, egyedileg legyártott gépalkatrészeket. Volt olyan „vas”, aminek 900 ezer forint a tényleges értéke és 15 ezerért adtak túl rajta.
(HEOL)