Olvasó: Üdv Kurucok!!! Sajnos csak tegnap tudtam hazajönni, egyből körbeszaglásztam. A következő információim vannak (az ITT tárgyalt témáról: arról, hogy priuszos enyingi bűnözőcigányokat szabadítottak rá a városra):

Pénteken 13 cigányt engedtek szabadon, és ahogy én tudom, jövő héten még 11 követi őket. A mai meccsen megtudtam több embertől, hogy péntek éjjel az orkok végigrabolták a fél várost, rengeteg betörés volt. Szombat éjjel is valami ribillió volt, mert egész éjjel rendszeresen szirénázás verte fel a csendet, de arról még nincs infóm. A lelátón egyből ez lett a téma, és mindenki felháborodottságának adott hangot "Elég ebből, ami itt megy Enyingen!", "Itt csak a Jobbik segíthet!", "Mikor jönnek már a szerbek?" és hasonlók. A cigányok eredetileg a műv. házban, majd egy étteremben mulattak volna, de oda nem engedték be őket. Így a város több részén inkább házaknál, kocsmákban és a benzinkúton zajlott a dorbézolás (utóbbi helyszínen a kúton dolgozókat rendőrök védték kisebb-nagyobb sikerrel, de aznap éjjel szinte senki sem mert ott tankolni). Láthatóan péntek óta ISMÉT nagyon pofátlanok lettek kormosék, az emberek rettegnek (Kuruc.info: ezt még a különben balos Blikk is kénytelen volt elismerni – lásd Piroska néni szavait előző cikkünkben) és nagyon el vannak keseredve. Vasárnapra (láthatóan) nem sok rendőr maradt a városban, csak a focipályára igyekvőket igazoltatták. Szintén a mai meccsen elmeséltek szerint a sünök a biciklistákat és járókelőket vegzálták, valamint a 64-es úton majdnem minden gépjárműt megállítottak és átkutattak az "esetleges közveszélyre veszélyes eszközök elkobzása, és a konfliktus megelőzése érdekében" (Kuruc.info: gy.k. valóban igaz az, amit előző cikkünk levélírója írt: a zsaruk feladata az orkok védelme volt) Mindkét bekötő részen egy-egy kisbusznyi sün tanyázott tegnap délután is, ezt saját szememmel láttam. Tehát a napnál is világosabb: Rendőreink a MI pénzünkből a bűnözőket őrzik! Az enyingiek nagyon besokalltak, nagy a felháborodottság. Egyelőre ennyi, ha valamit meg tudok még, jelentkezek!

PS.: Jellemző módon, ezek csak félhivatalos, ismerősök által elmondott infók, mert az emberek alapból nem szívesen beszélnek erről.

L.K.