Rengeteg cikkünkben (egyik legutolsó ITT) foglalkoztunk már azzal, hogy egy büdös szó nem igaz abból, amit az orkok a saját védelmükben elmondanak, hogy ti. szegínek felé az égvilágon semmilyen munkaalkalom nincs. Nézzük hát a legeslegújabb híreket.

Az alább teljességében idézett cikk egyik kulcsidézete: „A legtöbb betöltetlen állás Borsodban volt. A munkaadók továbbra is főleg szakképzetleneket keresnek, az üres állások több mint felét segédmunkások tölthetik be az észak-magyarországi régióban.” Értsd: a leginkább cigányfertőzött megyében hemzsegnek az olyan betöltetlen állások, amelyekhez gyakorlatilag még írni-olvasni sem kell tudni, azaz ahol orkokat is alkalmazhatnának. „Valamiért” mégsem jelentkeznek munkára… vajon miért? – tesszük fel a (költői) kérdést.

Hemzsegnek az állásajánlatok Észak-Magyarországon

Meghaladja a négyezret a bejelentett állásajánlatok száma az észak-magyarországi régióban, februárban a munkáltatók 4318 új álláslehetőséget jelentettek be a regionális munkaügyi központnak, januárban viszont csaknem háromezerrel több állást kínáltak - tette közzé a februári adatokat a munkaügyi központ.

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta regionális munkaügyi központ statisztikai adatai szerint februárban a legtöbb álláslehetőséget továbbra is a támogatott - közcélú, közhasznú - munkák tették ki, a támogatáshoz nem köthető állások száma 1121 volt. A legtöbb betöltetlen állás Borsodban volt. A munkaadók továbbra is főleg szakképzetleneket keresnek, az üres állások több mint felét segédmunkások tölthetik be az észak-magyarországi régióban.

A régióban 2010 második hónapjában 122 ezer 377 munkanélkülit tartott nyilván a munkaügyi központ, számuk 667-tel volt kevesebb, mint januárban, az előző év hasonló időszakához képest viszont 15,6 százalékkal többen voltak állás nélkül.
A legtöbb munkanélkülit, szám szerint csaknem 75,2 ezret továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tartották nyilván, Hevesben 25,1 ezer, míg Nógrád megyében 22 ezer volt az álláskeresők száma februárban.

(MTI – Hírszerző)