Egy 80 éves nénit támadtak meg egy nagykanizsai tízemeletes ház lépcsőházában. Az asszony nem sokkal a támadás után elhunyt. A tetteseket elfogták, s jelenleg azt vizsgálják, van-e összefüggés a bántalmazás és a halál között. (Kuruc.info: megsúgjuk: van. Ahogy például a Hétesen meggyilkolt Solymosi néni esetében is volt.)

Az eset még június 27-én történt - közölte hivatalaos közleményében a hatóság.  Egy nagykanizsai hölgy ekkor jelentett, hogy édesanyját Nagykanizsán, egy tízemeletes ház lépcsőházában megtámadták, bántalmazták, elvették táskáját, melyben iratai, kulcsa, mobiltelefonja, valamint 25.000 forint készpénz volt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 80 éves idős néni leányához igyekezett. Miután a sértett felcsengetett, lánya beengedte a lépcsőházba, ahol két fiatalember megtámadta, melynek következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Az elkövetők elragadták a kézitáskáját és elmenekültek.

Bár az esetnek szemtanúja nem volt és a sértett által szolgáltatott információ is meglehetősen szegényes volt, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozói 2010. július 13-án alapos nyomozás után őrizetbe vették fiatalkorú L.K. és K.M nagykanizsai lakosokat, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítottak részben beismerő vallomást tettek és a Zalaegerszegi Városi Bíróság 2010. július 15-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A bűncselekmény elkövetése után másfél héttel a sértett elhalálozott, ezért az eljárás során az is vizsgálat tárgyát képezi, hogy a bántalmazás és a bekövetkezett halál között van-e ok-okozati összefüggés.
(ZH Online)