Korcs „értelmségünk”, „megmondóembereink” kedvenc vesszőparipája az, hogy ők „csak” tyúklopásban utaznak (vö. luxuskocsik, kacsalábon forgó cigányvárak), miközben mi, magyarok, gádzsók, nagy tételben, milliárdos nagyságrendben sikkasztunk, meg persze minden sorozatgyilkosság és bankrablás a mi nevünkhöz kötődik.

Nos, az alábbi hírből (ismételten) kiderül, hogy orkjaink vastagon érintettek a bankrablási bizniszben is. A származást ráadásul maga a rendőrség egyértelműsítette, nem mi „költöttük” hozzá...

Kirabolták a pusztakovácsi takarékszövetkezetet
Délben rabolták ki a pusztakovácsi takarékszövetkezetet, pont, amikor az egyik alkalmazott ebédelni ment.

Egy hónap különbséggel rámolták ki kétszer is a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet balatonszentgyörgyi fiókját, most újabb hónap telt el, s ismét bankot raboltak. Ezúttal a Nagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet pusztakovácsi fiókját fosztották ki. Ebédidőben.

Információink szerint: a bankban ketten dolgoznak, a rablás idején egyikük tartotta az ügyeletet, míg a másik ebédelni ment. Ekkor lépett be az ismeretlen, aki fegyverrel adott nyomatékot követelésének, majd a rabolt pénzzel elmenekült.

– Azt hallottam, hogy állítólag ugyanez a banda, nem csak itt Pusztakovácsiban, hanem Jánosházán is bankot rabolt ma – osztotta meg értesüléseit a takarékszövetkezethez érkező férfi. A bankkal szemben lakó szomszéd, Horváth Dezsőné pedig arról beszélt: ilyen még soha nem volt a faluban. – Bár szemben lakom, semmit nem vettem észre – tette hozzá. – Néztem a tévét, jövök ki, s azt látom, hogy mindenhol rendőr van, s kérdezgetik az embereket. Akkor mondták nekem is: mi történt.

Néhány méterrel arrébb, a templom melletti társaságnál a biztonság volt a téma. – Szörnyű mennyi ilyen esetről hallani, valamit már tenni kellene – mondta egyikük. – Itt a faluban nincs faluőr, de polgárőrség sem. Valamikor volt, de aztán megszűnt. Még egy szál kameránk sincs, ami figyelné az utcákat. – A takarékot is jobban elláthatták volna: még egy biztonsági őr sincs – ingatta fejét a társaság másik tagja.

A vélemények abban megegyeztek, az utóbbi esetekből következtetve: úgy tűnik a rablók mostanában a kisbankokat veszik célba. Hamar végeznek, s kisebb a lebukás veszélye is. Bár az összegről nem tudnak: biztosan elég pénzt tudnak rabolni, hogy még meg is éri.

Karsay Kornél, a Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a gyanúsított egy 180-190 cm magas, kreol bőrű férfi, aki a rablás idején zöld színű overállt, napszemüveget, valamint világos színű baseball sapkát viselt.
(SONLINE)