Pénzt és telefont követelt a kaposvári autóbusz-pályaudvaron várakozó 13 éves fiútól egy 14 éves és egy 21 éves fiatal. A rablási kísérlet elkövetői, miután egy arra járó nő kérdőre vonta őket, elmenekültek, ám néhány órával később a rendőrök elfogták a gyanúsítottakat.

A kedd délután történt ügyben a fiú édesapja tett feljelentést, két órával később a járőrök elfogták a feltételezett elkövetőket; az idősebbiket az idén már gyanúsítottként kihallgatták egy másik rablás miatt, fiatalkorú társa rendszeres szökései miatt volt ismert a rendőrök előtt – közölte a kaposvári rendőrkapitányság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a két gyanúsított azzal az indokkal próbálta megszerezni a 13 éves fiú mobiltelefonját, hogy fel akarják hívni haldokló húgukat. A nemleges válasz után fenyegetőzve pénzt követeltek, és kaptak is száz forintot, ám azzal nem elégedtek meg, a telefonját is el akarták venni. Az egyre hangosabb követelőzésnek egy arra járó nő vetett véget, aki kérdőre vonta az erőszakoskodókat, és közölte velük, hogy hívja a rendőrséget.

A rablási kísérlettel gyanúsított elkövetőkre akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kimérhet a bíróság – olvasható a rendőrség közleményében. (Kuruc.info: Nyolc év... hahaha. Gyilkosságért cigánynak is csak egy év felfüggesztettet szabnak ki, amelyet nagy nehezen súlyosbítanak három év letöltendőre – amiből aztán csak bő egyet kell leülnie... Ezek megússzák max. egy megrovással.)

(MTI)