Elkapták a körúti villamosokon fosztogató bandát

Napok óta fosztogatta Budapesten az utolsó 4-6-os villamosok utasait egy rablóbanda, melynek egy 15 éves fiú volt a vezetője. A rendőrök csütörtökre virradó éjjel elfogták őket. A hétfős banda az éjjel 11 után induló villamosokon fosztogatott már napok óta. Felszálltak a szerelvény hátulján, majd a jármű eleje felé haladva mindenkit összefogdostak, megtapogattak. Aki aludt, vagy bódult volt, annak egyszerűen elvették a zsebében talált értékeit. Akinél értékesebb holmit láttak vagy sejtettek, azt késsel megfenyegették s úgy fosztották ki - írja a hvg.hu.
(Blikk)
Egy olvasói megjegyzés, amelyből kiderül, hogy a cigányok ezt már évek óta csinálják az éjszakai buszokon:

Az éjszakai buszokon mindig ez [a cigányok csoportos, tervszerű rabolgatása] van évek óta. A BKV, a rendőrség miért tehetetlen? Ismerősöm éjjel jár dolgozni, és látja, hogy amint valaki elalszik, románok [=romániai cigányok] ülnek mellé és kirabolják. Mellé is ültek, de elzavarta őket, félt, hogy megszúrják. Elvileg éjjel vannak biztonsági őrök a járműveken, nehogy valaki bliccelni merjen, de rabolni azt lehet. Ezt a rendőrséget sem értem, biztos tudják, hogy ez van, hisz mi kis emberek is tudjuk, mégsem tudnak megoldást? (Kuruc.info: mit várunk a fideszes vezetéstől? Ugyanolyan impotensek, cigányseggnyalók, mint elődeik, nem csoda, hogy folyamatosan romlik a közbiztonság, bármit is hazudozzon Orbán...) A BKV meg elmehet a..., hogy 320 Ft-ért bűz, retek, mocsok és életveszély van! Velem az ellenőrnek akkora a pofája, hogy szívem szerint megrugdosnám, ilyeneknek meg nem mer szólni. Nem mellesleg cigiznek az éjszakai buszokon, szarnak, hugyoznak [a cigányok]!
Frissítés: villamosvezető olvasónk: Tisztelt Szerkesztőség!
Olvastam a cigányok fosztogatják a villamosok utasait című cikket és ehhez szeretnék hozzászólni.

Én a 4-6-os viszonylaton teljesítek szolgálatot naponta délutános (utolsó kocsik) műszakban.

100%-ban meg tudom erősíteni az itt leírtakat!

Ez sajnos egy napi szintű jelenség esténként a villamosokon. A "humánus"-abbik fele a zsebeseknek kizárólag alvó embereket foszt ki. Jellemzően Móricz-Boráros illetve Moszkva-Margit híd között ingáznak, így pásztázva végig az utolsó kocsikat.

A másik kategória a "rabló-fosztogató" cigány galerik, akik egyedül lévő, náluk gyengébb srácokat szemelnek ki, körbeállják és elveszik mindenét!

Én személyesen és több kollégám is jelezte már ezt a rendszeres jelenséget a főnökeink, illetve a szakszervezet felé is! Ígéretet többször kaptunk már biztonsági őrökre, de mindeddig nem történt ezügyben semmi érdemleges.

A Rendőrség felé is többször volt ez jelezve. Néhány elfogás volt, de ez kevés ahhoz, hogy mindez megszűnjön. Volt, hogy Moszkva tértől a Móricz-ig négyszer beszéltem a rendőrséggel, hogy mi folyik a kocsimon. Pontosan informáltam őket arról, hol járok, melyik kocsival vagyok, direkt lassan haladtam és nem történt semmi! Ez kb. január magasságában történt, még a "Régi" országban...

A tanácsom az utasaink felé a következő:

- Soha ne aludjanak a villamoson, mert hamar kiürül a zsebe és én is csak max. a végállomáson veszem őt észre és ez akkor többnyire már késő.

- Ha buliba mennek illetve jönnek haza, hajnalban próbáljanak figyelni egymásra, és ne hagyják egyedül társaikat.

A legfontosabb, hogy ne legyenek közömbösek ha ilyet látnak, fogjanak össze!

Nem csak akkor kell emberkedni, mikor az én anyámat kell szidni, mert becsuktam az ajtót! :)

Üdvözlettel: egy Villamosvezető.

Frissítés (22:56): másik olvasónk: Annyit szeretnék hozzáfűzni a Módszeresen kifosztanak mindenkit a villamoson, a buszon a cigányok c. cikkükhöz, hogy vonaton is rabolnak a cigányok. Nekem a laptopomat lopták el vélhetően még a Déli pályaudvaron. A Nagykanizsára közlekedő gyorsvonat egyetlen IC kocsijában ültem, feltettem a fejem fölé a táskámat, melyben a laptopom is volt. Egy vékony fekete hajú barna bőrű, tehát cigány férfi szállt fel a vonatra, s ült mögém. Már az első megállónál leszállt Kelenföldön. Csak később vettem észre, hogy a táskám teljesen kiforgatva üresen van a poggyásztartón. A Rendőrség azt mondja, esély sincs megfogni a tolvajt, s több bejelentés is volt már a Déli pályaudvarról, hogy felszállnak a cigányok mindig az IC kocsikra, a leghátul ülő mögé leülnek, majd szépen elcsenik a táskát, kirámolják, majd visszateszi a táskát. A gépet a déliben leadja a vonatról az indulás előtt, s a cigány utána megy egy megállót Kelenföldig, ott leszáll. Azért megy, mert tudja, hogy ő a gyanús, de ha megnézik a biztonsági kamerák felvételét, úgyse látunk nála semmit, mert a gép a társánál van, akit viszont a sértett nem is látott, így nem lehet leellenőrizni a térfigyelő kamerákkal, hová megy a korcs.