Ahogy azt már az ITTENI cikkünk legújabb frissítésében előre jeleztük, a gyilkos cigányokat, mivel fiatalabbak, mint 14, az égvilágon semmi retorzió nem éri majd – ugyanúgy kiengedik őket és ugyanúgy fognak fehéreket gyilkolni, rabolni, terrorizálni, mint eddig.

Mint mindig, igazunk lett. A Blikk ezt tárgyaló anyaga következik; belőle a fentieken kívül az is kiderül (lásd legalul a[z eredetileg] keretes anyagot), hogy – szemben a Fidesz „rendet csináltunk!”-hazudozásaival (lásd EZT) – egyre rosszabbodik a közbiztonság.

Megint felvetődik a kérdés: ha már az otthoni önvédelmi lőfegyvertartást és -használatot nem engedélyezi a kormány (szemben mondjuk a tótokkal vagy az amerikaiakkal), akkor legalább azt a fránya büntethetőségi korhatárt leengedhetnék mondjuk a svájci (7 év), angol (rugalmas szabályozás, gyilkosságokért még egy tízévest is simán lecsuknak) vagy az amerikai (nincs korhatár; akárhány éves is egy gyilkos, felnőttként kezelik. Hadd utaljunk pl. ERRE a friss hírre, amely arról számol be, hogy egy 11 évesen gyilkoló gyereket, Jordan Brownt, életfogytra(!) ítéltek Amerikában. Nálunk meg büntetlenül gyilkolhatnak tovább a hozzá hasonlók...) szintre. Miért tehetik meg azt az amerikaiak, a svájciak vagy az angolok azt, amit mi nem? Miért kell foggal-körömmel ragaszkodni ehhez az idejétmúlt, a cigányok kezébe hatalmas aduászt helyező 14 éves korhatárhoz? Nem mi vagyunk a törvényekért, hanem azok vannak értünk, és ha valamilyen paragrafuson túlhalad az idő, akkor azt könyörtelenül a jelenkori állapotokhoz kell igazítani.
Azt is meg kell említeni, hogy a múltkori, brahiból, fehérek által elkövetett bizsulopás kapcsán milyen kemény volt Pintér, pedig az érintett lányok ha nem is gyerek-, de fiatalkorúak voltak. Ott miért volt kemény Pintér, és itt miért nem? Tán csak nem azért, mert azok a lányok „gádzsók” voltak, míg emezek érinthetetlen cigányok?

A cikk:
Hiába gyilkosok, sosem kerülnek börtönbe
Lak — Hiába gyilkosok, ám gyerekek, így sosem kerülnek börtönbe. Bár sokan kételkednek abban, hogy gyerekek képesek ilyen szörnyűségre, mégis egyre több körülmény utal arra, hogy L. Márió (12), L. Richárd (13), S. Tibor (13) és L. József kezéhez tapad Ica néni (†81) vére.

Az idős asszonyt vérbe fagyva találták meg otthonában, ám a helyiek még inkább megrémültek, amikor a szálak a négy gyerek felé vezették a nyomozókat.

– Az elkövetők még nem töltötték be a 14. életévüket, így nem büntethetők, ezért a rendőrség a nyomozást megszünteti. Bár a gyerekeket kihallgatják, de tettükért maximum javító intézetbe kerülhetnek pár évre – magyarázta Kamarás Péter ügyvéd.

Azokat a gyerekeket, akiknek a lelkét súlyos bűn nyomja, általában az aszódi intézetbe küldik, azonban az ott őrzött gyerek tolvajok és rablók között is „királynak" számítanak a gyilkosok.

A laki általános iskola igazgatója szerint egyik gyerek sem követett el súlyos bűnt korábban, inkább kisebb csínyekkel tették emlékezetessé nevüket a helybélieknek.

– A legproblémásabb közülük Ricsi, de ilyen szörnyűségre akkor sem gondoltam, hogy képes lesz. A négy gyerek közül voltak rosszabbak, de biztos vagyok benne, hogy akadnak köztük olyanok is, akik egyszerűen belekeveredtek ebbe a tragikus esetbe – magyarázta Bukovánszky Béla igazgató. Aki szerint majd a jegyző hatásköre lesz, hogy megállapítsa, milyen sors vár a négy gyerekre Lakon, de valószínű a helyi iskolába már nem járhatnak többé.

Megkerestük a megyei rendőrséget is, vajon tett-e a négy halált okozó testi sértéssel megvádolt gyerek közül vallomást valamelyik, ők azonban a nyomozás részleteit nem tették nyilvánossá.

Mint megírtuk, hétfőn holtan találták otthonában K. Ilonát. Mint kiderült, négy gyerek napok óta szórakozott azzal, hogy beugráltak kertekbe, és az ott lévő ház villanyóráját levágták. Valószínű Ica néni orra alá is akartak borost törni, ám az idős asszony fülön csípte őket. Dulakodtak, majd összeverték Ica nénit. Az orvos szakértő szerint az asszony szegycsontja és bordái eltörtek, ám halálát valószínűleg koponyasérülés okozta.

Keretes anyag: Egyre több a fiatal bűnöző

A KSH legfrissebb jelentése szerint döbbenetes mértékben növekszik a fiatalkorú bűnelkövetők száma: 2010 első tizenegy hónapjában közel 10 ezer fiatal hágta át a törvényeket, ami 13 százalékos emelkedést jelent 2009-hez képest. A számok azt mutatják, hogy az erőszakosságra való hajlam egyre növekszik a fiatalok körében.
Blikk - Cs. Á.