A barikád.hu által az SZDSZ utódpártjaként emlegetett, liberális törpepárt, az LMP napok óta azt hazudja, hogy Tóth Józsi bácsi súlyos betegsége miatt lett öngyilkos. Bár a szomszédjai világosan kijelentették, hogy a gyöngyöspatai idős bácsi azért választotta ezt, mert nem bírta elviselni a cigánybűnözők évek óta tartó terrorját, a Szabó Tímea-félék csak mondják a magukét.

A tragédia okát mi nyilvánosságra hoztuk, ám a kormány, és vele karöltve az ultraliberálisok képviselői, azt mondják, hogy mi manipuláltuk egy idős ember halálát. Sőt, Horváth László, fideszes kormánymegbízott attól sem riadt vissza, hogy a szemünkre vesse: gerjesztjük a feszültséget a helyi magyarok és cigányok között.
Egy, a barikádTV birtokába került dokumentum azonban a mi igazunkat támasztja alá. Józsi bácsi ugyanis már 2006-ban beszámolt arról, hogyan tartják rettegésben a helyi cigánybűnözők. Az általa elmondottakat pedig aláírásával is igazolta.
Tóth József kálváriája 2004 októberében kezdődött, azóta pedig egyre elviselhetetlenebbé vált. 2006. június 1-i dokumentum arról ad tanúbizonyságot, hogy ő már akkor azt kérte: a faluban nagyobb rendőri létszámmal vigyázzanak a közbiztonságra és hathatósabb büntetési tételeket hozzanak az elkövetőkkel szemben.
2006 nyarán Józsi bácsi ezt mondta: „A Kecskekő lábánál pince van a tulajdonunkba, 2004 októberében a felségem 3 zsák krumplit vásárolt, melyet a pincénkbe helyeztem el. Ez egy szombati nap volt. Másnap kimentem, hogy megnézzem a pincét, ekkor már nem találtam a krumplit, azt valaki ellopta. A rendőrséget értesítettem, a helyszínen a rendőrrel megállapítottuk, hogy az elkövető a tetőn keresztül, a cserepet elmozdítva jutott be és lopta el a krumplit.”
Azonban még a hónap sem múlhatott el anélkül, hogy ismét ne károsítsák meg az idős házaspárt. Józsi bácsi akkor így folytatta: „Ugyanebben a hónapban ismét kimentem a pincéhez, hogy a benne levő boromat ellenőrizzem, amikor a pince közelébe értem, láttam, hogy a tetőről 30 db cserepet valaki leszedett és azt a földre dobálta és összetörte, letépett 2 tetőlécet. Az ajtót nem feszítették ki, de a belső faajtóról a lakatot leszakították. A pincéből elloptak 60 literes fekete műanyagballont, tele fehér borral, egy 80 literes fahordót legördítettek a fáról abból kb. a fele mennyiséget leszívták. A pincében minden hordó dugóját kiütötték, ezekből szerencsére nem vittek el semmit. Az előkészítő részben és a pincében is amit tudtak összetörtek.”
A Tóth családnak ezért nem volt más választása: a tetőlejárati részt vasbetondróttal lezárták. Józsi bácsi 2006 nyarán elmondta: az esetet követően nem sokkal ismét ellenőrizte a pincéjét, akkor arra lett figyelmes, hogy a tetőcserepet valaki megint felszedte, de már nem tudott lejutni. Tehát csak egy család esetében egy hónapon belül három lopás történt.
Tóth József a dokumentum szerint így folytatta: „Amikor a napokban a pincémhez mentem, az M. nevezetű cigány fia, az M. Márk amikor elmentem mellette odaszólt nekem, hogy „sz.pd ki a f.szom”. Az apja ott állt mellette, de nem szólt neki”.
Ismételjük, ez 2006-os dokumentum. Akkor még nem volt barikád.hu, sem barikádTV, hogy maniupulálni tudja az idős úrt, vagy – ahogy a cigányok hazudják – „megvegyük jó pénzért a parasztok nyilatkozatát”. Józsi bácsi már 5 évvel ezelőtt elkeseredett volt és szomorú. Akkor jegyzőkönyvbe mondta azt, hogy már azon gondolkodik, hogy egyedül érdemes-e menni a pincéhez, mert félő, hogy esetleg megtámadják vagy belékötnek.
Egy idős házaspár életébe nyertünk most egy kis bepillantást. Szomorú, hogy 2006 óta senki nem tett semmit értük. Senki nem emelte fel a hangját értük, és senki nem hallotta meg segélykiáltásukat. Senki sem védte meg őket. Így Tóth József 2011-ben feladta a harcot a cigányterrorral szemben. Aki pedig ezek után is azt meri mondani, hogy minden hazugság, politikai manipuláció és feszültségkeltés, az tehet egy szívességet…
(Barikád)
Kapcsolódó: