A Jobbik és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület kétezer fővel tüntetett Gyöngyöspatán a cigányterror ellen.

A rendezvényen először Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke szólalt fel. Beszédében hangsúlyozta: a falu történelmi „két hetét” éli. Kiemelte: „Egyedül sokunkat meg lehet félemlíteni és meg lehet törni, de együtt legyőzhetetlenek vagyunk.” Juhász szerint Gyöngyöspata két lehetőség közül választhat: „Vagy eluralkodik falunkban a káosz és a pusztulás, vagy továbbmegyünk a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület által kitaposott ösvényen és rendet teszünk otthonunkban”.
Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek és kifejezik szolidaritásukat a gyöngyöspataiakkal. Leszögezte: minden bűnözést el kell ítélni, de a kisebbségek által elkövetett bűncselekmények polgárháborús helyzetet teremthetnek. A Pintér Sándor belügyminiszter által hangoztatott „két hét alatt rendet teszünk” hazugságára hívta fel a figyelmet, melyet statisztikákkal támasztott alá: eszerint Magyarországon 2010 januárja és októbere között a testi sértések száma 30%-kal, a vagyon elleni bűncselekmények száma: 50%-kal emelkedtek. Snedier reagált Horváth Lászlónak, a Heves megyei Kormányhivatal megbízottjának tegnapi kijelentésére, miszerint a gyöngyöspataiak „a rendőrségtől várják a helyzet megoldását, nem operett katonáktól”. „Horváth azokat a hazaszerető embereket nevezte operett katonáknak, akik a honvédség helyett teljesítenek szolgálatot a gátakon és mentik az emberek értékeit, illetve akik a rendőrség helyett védelmezik a tisztességes polgárokat”.
Sneider Tamás feltette a kérdést, „Mi lesz a magyar emberekkel?” Véleménye szerint ez az a kérdés, amit az elmúlt húsz évben a parlamentben senki nem tett fel. A polgárőrökhöz fordulva ezt mondta: „Védjétek meg a hazátokat, védjétek meg az elesetteket!”
Vona Gábor szerint a Jobbik részvételének nem az a célja, hogy programját ismertesse, hanem országos összefogást sürgessen. Mindenhol, minden jóérzésű magyar embernek szüksége van a biztonságra. Vona emlékeztetett: Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József Országos Rendőrfőkapitány néhány hete bejelentették, hogy a rendőrség milyen kiemelt intézkedéseket tesz, és hány rendőrt vezényel ki az Uniós elnökség biztosítására. Felszólította Horváth László kormánymegbízottat, hogy kérjen bocsánatot minden polgárőrtől, amiért „operett katonának” nevezte őket. Leszögezte: ez nem egy cigányellenes, hanem egy magyarvédő tüntetés. „A magyar nem rasszista, hiszen évszázadok óta befogadjuk azokat, akik be tudnak illeszkedni a társadalomba.” Beszámolt arról is: több információt kapott arról, hogy a helyi cigányok megfenyegették a magyar lakosokat: ha a polgárőrök elhagyják a falut, mindenkin bosszút állnak. A pártelnök erre úgy reagált: „Ha kell, kétszer, vagy háromszor ennyi polgárőr tér majd vissza!” Vona Gábor egyben bejelentette: az egész országban megszervezik a csendőrséget és felszólított mindenkit: aki nem akar beilleszkedni a magyar társadalomba és az általunk képviselt értékek szerint élni, az hagyja el az országot!
Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke felolvasott egy írást a helyi cigány vezetőknek a kulturált együttélés szabályairól. Munkatársunk jelentése szerint a cigányság helyi képviselője átvette a dokumentumot, aláírta, majd visszaadta Juhásznak.
A cigányvajda háza előtt egy kb. húsz főből álló csoport szemléli a tömeget.

Az egyik cigány egy méretes feszületet tart a gyülekezet felé. A csoportban áll Száva Vince és maga Kolompár Orbán fő megélhetési rettegő, aki ellen, mint ismeretes, napjainkban is legalább három büntetőeljárás van folyamatban.
A rendőrség több száz fővel vonult fel, de nem követtek el atrocitást, bár ez valószínűleg betudható az országgyűlési képviselők jelenlétének is.

A HírTV tegnapi híradója:
További képek:

Kolompár a keresztjével



(Barikád nyomán, képek: Barikád, Index)