Friss: Az RTL Klub híradója alapján elképzelhető, hogy cigány volt az áldozat is - rendezetlen életkörülmények, szétszórt gyerekek, cigány "barát" (ellene szól viszont, hogy magyar szomszédja szerette, kedves asszonynak ismerte) -, de egyelőre csak ez az utóbbi biztos, azaz hogy "barátja" volt a későbbi gyilkosa. Ezért írjuk naponta, hogy messziről kerülni kell a színeseket, mert a vér nem válik vízzé...
Korábban írtuk: Tegnap késő este Gerendás községből bejelentés érkezett a Békés megyei főkapitányságra, hogy egy nő holtteste fekszik a csorvási út mellett. A rendőrség forró nyomon indította meg a nyomozást, és 22 óra után már kézre is kerítette a cigány származású Sz. T. gerendási lakost - írja a Dévaványa.com.

Illusztráció

Úgy tudják, a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte a gyilkost, és a továbbiakban megkezdik a gyanúsított kihallgatását. A lap első hírében azt írta, hogy meg nem erősített információk szerint a nőt megfojtották.
Az áldozat egy háromgyerekes gerendási anya...
(Dévaványa.com nyomán)
Friss: Az MTI (és a rendőrség) így számol be az esetről, a származás ugyanis csak akkor fontos, ha az áldozat cigány, nem pedig az elkövető:
Meggyilkoltak egy 39 éves gerendási nőt; a tettest őrizetbe vették – közölte a rendőrség kedden.
Hétfő este érkezett a bejelentés, hogy Gerendás és Csorvás között, az út melletti füves területen holttestet találtak. A rendőrök hamarosan elfogtak és őrizetbe vettek egy 23 éves csorvási fiatalembert, aki kihallgatásán elismerte, hogy megölte a nőt – ismertette Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, aki későbbre ígért részletesebb tájékoztatást az ügyről. A rendőrség javasolja a gyanúsított előzetes letartóztatását.