Ezt a két tolvaj cigányt
2007-ben küldték vissza Romániába
Majdnem hétszáz csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat négy magyarországi cigány ellen Kanadában. Deportálásukat tervezik.
A Kanadába "menekült" négy cigány a helyi hatóságok közlése szerint 2009-ben kezdte el idős emberek bankkártyáit lopkodni, pár hónappal azután, hogy megérkeztek az észak-amerikai országba – jelentette a The Toronto Sun. A két pár ellen, akik Toronto és Peel városokban követték el a bűntényeket, majdnem hétszáz rendbeli csalással kapcsolatos vádat emeltek a kanadai hatóságok – írja a lap.
A kanadai határőrség elmondása szerint a négy cigány, akik állításuk szerint a magyarországi üldöztetések elől menekültek el, jóléti és lakhatási és egyéb szociális juttatásokat is kapnak Torontóban. Ezzel kapcsolatban a Sun arra emlékeztette olvasóit, hogy tavaly nagyjából 4400 "menekült" érkezett Kanadába Magyarországról, akiknek jelentős többsége cigány származású volt. A magyar Külügyminisztérium február végén arra figyelmeztetett, hogy az „anyagi okokra visszavezethető” kivándorlási hullám komoly terhet jelent a kétoldalú kapcsolatokra.
A cigánybűnözők módszere a rendőrség közlése szerint az volt, hogy boltokban fizető idős emberek mögé álltak be, kilesték a PIN-kódjukat, majd kizsebelték őket, és a kód segítségével pénzt vettek fel az áldozat kártyájával. A lapnak nyilatkozó rendőrök állítása szerint cigány bandák Toronto külvárosaiban lévő, kevésbé védett kis boltok fosztogatására álltak rá. Elmondásuk szerint tucatnyian mennek be egyszerre az üzletekbe, és miközben egyikük elvonja az eladó figyelmét, a többiek mindent zsebre vágnak, amit érnek.
A most megvádolt négy retekre sajnos kiutasítás vár, ha bűnösnek találják őket az ellenük felhozott vádakban - így újra a mi hazánkat fogják "gazdagítani".
(The Toronto Sun - Hír24 korrigálva)
Kapcsolódó: