Nyílt levél Dr. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitánynak
és Demszky Gábornak, Budapest főpolgármesterének
“Szolgálunk és védünk” – áll rendőrségünk weblapján és minden autója oldalán, szerte Magyarországon.
A kérdés csak az, kit, mit és milyen érdekeket szolgálnak és védenek Önök?
Egy hét alatt majd' 15 ezren nézték meg azt a www.NewYorkPolgariKor.com oldalon látható videót, amelynek tanúsága szerint nemzetünk egyik szakrális helyén pornófilmet forgatott egy olyan csoport, melynek minden tagja arcát is adta az “alkotáshoz”.
Meggyalázták a budapesti Hősök Terét. Tették ezt jól láthatóan a rendőrök szeme láttára.
A Turul-szoborra nincs engedély. Az évek óta szúrja egyesek szemét. Ez a szemét nem szúrja? Talán erre a köztéri pornóra is van, vagy volt, vagy esetleg lesz utólag engedély, ahogyan a Turultól nem messze is kapott utólag engedélyt egy arra méltó alkotás?
Sokak tiltakozása eredményeként a BRFK kommunikációs közleményt adott ki /(BRFK)2009. 10. 13., kedd,10:59/, megtekinthető ide kattintva.
Remélem, nem veszik le az oldalukról ezt a közleményt, illetve nem változtatják meg eredeti tartalmát annak jelzése nélkül a jövőben, miután teljesen nyilvánvalóvá fog válni, hogy az hamis állításokat tartalmaz.
Azt írják: A Budapesti Rendőr-főkapitányságra az elmúlt időszakban nem érkezett olyan bejelentés, illetve feljelentés, miszerint erotikus filmet forgattak volna a Hősök terén, nincs folyamatban ilyen eljárás a BRFK-n.
Az RTLhirek.hu cikke a következőről számol be: Fényes nappal pornófilmet forgattak Budapesten, a Hősök terén. A képek felkerültek az internetre is. A Fővárosi Városképvédelmi Bizottság elnöke ízléstelennek, felháborítónak és kegyeletsértőnek tartja a történteket. A rendőrség vizsgálja, történt-e bűncselekmény. (Forrás itt.)
Nos, most akkor van vizsgálat vagy nincs? Vagy az Önök által 2001 előttre datált forgatás óta eltelt nyolc esztendő nem volt elegendő legalább ezt kideríteni? 
Vagy nem érkezett sem bejelentés, sem feljelentés? A cikk tanúsága szerint egyenesen Endrédi István, a Fővárosi Városképvédelmi Bizottság elnöke tette szóvá az esetet. Nem a sarki pattogatott kukoricaárus nyilatkozott, és nem is egy arra sétáló vattacukros.
Vagy ha nem érkezik feljelentés egy biztonsági kamera által rögzített halálos késelésről, akkor azután sem kezdik meg üldözni az elkövetőt?
Hivatalból sem? 
Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy Önök erotikus filmnek titulálnak valamit, ami a legkeményebb pornók csúcsa. Olyannyira, hogy a film főszereplője “alakításáért” a teljes film elkészülte után Pornó Oscart kapott Belgrádban, az év felfedezettje kategóriában.

Nem erotikus Oszkárt, uraim! Nem! Pornó Oszkárt. Mielőtt még fogmosós, gargalizálós, TV macis jelenetté változtatnák az alkotást, gondolkodjanak el ezen!
A szerecsenmosdatás azonban nem fejeződik be itt.
Mint már jeleztem, Önök 2001 előttre datálják a forgatást. Ez rendkívül egzakt meghatározása egy időpontnak. Nyolc év alatt arra nem sikerült fényt deríteni, hogy legalább melyik évről beszélünk? 2001 előtt... hmm... Esetleg 1998 előtt is?
Van egy jó hírem. Ezt a filmet 2004 nyarán forgatták. Az erre vonatkozó bizonyítékokat megtekinthetik ezen az oldalon.
Az a rossz, aki rosszra gondol. De hát akkor mi most mire is gondoljunk?
Szilágyi Ákos