Hivatalosan kezdeményezi a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, amiért az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak.

Fiamma Nirenstein - az ószövetségi ábrázat mindent elárul
Az ET sajtószolgálatának közlése szerint Fiamma Nirenstein úgy véli: az, hogy ezek a képviselők helyet kapnak a közgyűlésben, ellentétes lehet az Európa Tanács alapító okiratában foglalt értékekkel, egyebek között az emberi jogok tiszteletben tartásával és előmozdításával, a "demokráciával" és a "toleranciával".
Fiamma Nirensteinről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy jelenleg a Berlusconi vezette jobbközép Szabadság Népe (PDL) képviselője, aki a napokban jelentette be, hogy nem indul a jövő hónapban esedékes olasz választásokon, ugyanis alijázni szándékozik, hiszen élete két nagy szerelme az újságírás és Izrael. Nem mellesleg a Zsidó Képviselők Nemzetközi Tanácsának elnöke. A jelek szerint lelépése előtt még indít egy utolsó rohamot az "ordas eszmék" terjesztői ellen.
Frissítés: Összehangolt zsidó támadás Gaudiék ellen
A 47 országot magába foglaló, nem EU-s szervezet parlamenti közgyűlése minden év januárjában megvizsgálja a tagok akkreditációját. A toleráns zsidó dühét konkrétan a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás, és a görög Arany Hajnalt képviselő Eleni Zaroulia jelenléte váltotta ki.
A hős matróna sajtótájékoztatóján közölte: több ezer idézetet gyűjtöttek ki a két politikusról, amivel alátámasztható, hogy "rasszisták", illetve "antiszemiták". A képviselőnő azt állította, Gaudi korábban képviselői körben arról beszélt, hogy antiszemitizmus nem is létezik, csak holokausztipar, ami azt a célt szolgálja, hogy "a zsidók átvegyék a hatalmat a világ fölött". Nirenstein szerint az nem elegendő ellenérv, hogy a képviselőket demokratikus választáson szavazták meg, a két nemzeti képviselő ugyanis "óriási veszélyt jelent Európára".
Meg kell védenünk az értékeinket, ha most nem, akkor egy nap talán túl késő lesz, ahogy ezt a múltban is láttuk – toldotta meg a sirámokat Strassburgban Alfred Heer, a jobboldali konzervatív Svájci Néppárt (SVP) - a Népszabadság által liberálisnak nevezett - politikusa. (Heer zsidók felé tanúsított megfelelési kényszere miatt persze ez a tévedés bocsánatos bűnnek számít - a szerk.)  A sajtótájékoztatón az is kiderült, a magyar delegációból az alelnök, a szocionista Szabó Vilmos is a kezdeményezés mellett szavazott.

Úgy tűnik, Arlette Grosskost is az egyiptomi sanyargatások korszakából bújt elő
A parlamenti közgyűlésen végül is harmincan támogatták Nirensteint, így a házszabályokkal foglalkozó bizottság 24 órája alatt döntést hozhat az ügyben. Az Európa Tanács közleménye szerint a bizottság dönthet úgy, hogy elfogadja az akkreditációt, vagy visszavonja azokat, illetve elfogadhatja az akkreditációt feltételekkel, azaz bizonyos jogosítványokat megvon a két képviselőtől. Amíg nincs döntés, mindkét politikus továbbra is részt vehet az üléseken.
Ezzel párhuzamosan a szintén néppárti, francia Arlette Grosskost képviselőnő megtámadta Gaudi tagságát a Jogi és Emberi Jogokkal foglalkozó bizottságban, illetve mindkét képviselő jelölését a Egyenlőség és Antidiszkrimináció bizottságba.
2. frissítés: Gaudi: Ez Magyarország elleni támadás
Ellene, ezáltal a Jobbik és egész Magyarország ellen indított támadásnak tekinti Gaudi-Nagy Tamás, hogy egy olasz képviselő kezdeményezte akkreditációjának visszavonását az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésében.
A közgyűlés strassburgi ülésén tartózkodó Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője az MTI-nek kedden telefonon adott nyilatkozatában kijelentette: ezzel minden olyan európai polgár ellen támadás indult, aki nem bizonyos véleményformálók akarata és elgondolása szerint képzeli el Európa jelenét és jövőjét.
(Kuruc.info - MTI - jta.org - Nol)