Európában erősödik az antiszemitizmus (vajon miért, és kik miatt?), ezért a magyarok közpénzéből működtetett Tom Lantos Intézet – amelynek névadója maga is holokausztszökevény volt – nemzetközi konferenciát szervez október első napjaiban Budapesten, az Országházban.

Sokat elmondó kép: Kövér László nemzetközi zsidó szervezetek küldötteivel az Országházban A pusztaszeri országgyűlés című gobelin alatt
A holokausztipar fenntartásához önmaguk szükségességét is bizonyítaniuk kell, ezért az ötletszegény Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában címmel rendez kétnapos nemzetközi konferenciát a Tom Lantos Intézet október elején, az eseményen az európai antiszemitizmus okaival és visszaszorításának lehetőségeivel, továbbá az európai zsidóságot érintő kiemelt kérdésekkel foglalkoznak.
Bíró Anna-Mária, az intézet megélhetési igazgatója az MTI-nek elmondta: azért rendezik meg most a tanácskozást, mert egyre nyilvánvalóbb, hogy Európában erősödik az antiszemitizmus, és a Tom Lantos Intézet a névadója örökségét, az emberi és kisebbségi jogok védelmét szem előtt tartva az antiszemitizmus elleni harc élére akar állni. 
Szoros verseny lesz, hiszen sokan akarnak ebből megélni...
A Tom Lantos Intézet vezetője a konferencia céljáról szólva azt mondta, egyrészt fel akarják mérni, mennyire erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években, mi áll ennek a folyamatnak a hátterében, másrészt áttekintik az európai zsidóság politikai, kulturális és vallási helyzetét. Hazánk gyarmatosításáról, felvásárlásunkról nem beszélnek a nyilvánosság előtt, hiszen tanultak Simon Peresz nagy vihart kavart kijelentéséből.
Az intézet vezetője szerint az is fontos céljuk, hogy az eseményen részt vevő nemzetközi szakértők segítségével "ajánlásokat" fogalmazzanak meg a döntéshozóknak arra vonatkozóan, mit tehetnének a helyzet kezelésére a zsidó hódoltsági területen. S aki az "ajánlásokat" nem fogadja meg, az nyilván antiszemita, aminél elképzelni sem lehet szörnyűségesebb dolgot a világon.
Bíró Anna-Mária elmondta: a kétnapos konferenciát az Országház felsőházi termében tartják október 1-jén és 2-án. A konferencia megnyitóján Magyarország és Izrael is magas szinten képviselteti magát - közölte. Eközben ebben a fene nagy demokráciában a szavazók által az Országgyűlésbe küldött Jobbik frakciójának szakértői, a magunkfajta képviselők alkalmazottjai hónapok óta be sem tehetik lábukat munkahelyükre, mert Kövér László egyszerűen kitiltotta őket.
Az eseményen felszólal Martonyi János külügyminiszter, Anette Lantos, a pokollakó amerikai politikus özvegye, Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete, Mario Silva, a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (International Holocaust Remembrance Alliance) elnöke, valamint Andrew Burns, a holokauszttal kapcsolatos ügyekkel foglalkozó brit különmegbízott. Szegedi Chanád talán még nem kapott titulust.
A Tom Lantos Intézet által szervezett konferenciát a Külügyminisztérium mellett az amerikai Lantos Alapítvány és a Felhívás a Lelkiismerethez Alapítvány (ACF) támogatja.
Bíró Anna-Mária hangsúlyozta: a Tom Lantos Intézet független, emberi és kisebbségi jogokkal foglalkozó szervezet, amely a kisebbségek társadalmi kirekesztése ellen küzd, és kiemelt figyelmet szentel a zsidó és roma közösségek helyzetének is. Az EU legnagyobb jogfosztott kisebbségének számító, szétszabdalt magyarság persze nem izgatja őket.
(A Magyar Talmudista Iroda PR-cikkét korrigálta: Kuruc.info)