Jómagam
kiemelt figyelemmel követem a tavaly nyáron "forradalmi hevületben" megnyitott Tom Lantos Intézet tevékenységét. Az érdeklődés azonban jó ideig egyoldalúnak tűnt. Most azonban mintha változás történne: a Tom Lantos Intézet kíváncsisága is felébredt, ha nem is éppen szerény személyem, de általánosságban a "szélsőségesség" és a "nemzeti radikalizmus" iránt.
Az adófizetők pénzén élősködő, Gyurcsányék által kitalált, de a munkásságukat folytató "nemzeti ügyek kormánya" által megnyitott és működtetett magyarellenes intézmény új "prodzsektet" hirdetett meg, melynek célja "felmérni és elemezni a nemzeti radikális mozgalmak és médiájuk stratégiáját, különös figyelemmel arra, miképpen viszonyulnak az ellenség és a nemzet fogalmához". A "Kutatás a Szélsőségességről és a Radikalizmusról" elnevezésű program aktualitását a hazánkat uraló cionisták szerint nemcsak "a magyarországi társadalmi és ahhoz kapcsolódó politikai események adják", hanem az a tény is, hogy "Európában és a világban erősödik az idegenellenesség, teret nyer a kirekesztés és a diszkrimináció".
Az intézmény azonban nem az Izraelben lépten-nyomon tapasztalható idegenellenesség és diszkrimináció okait kutatja, hanem hazánkra fókuszál. Ugyanis – aggodalmaskodnak a kiváltságaik, pénzük és hatalmuk elvesztésétől rettegő zsidók – "a társadalomban uralkodó elégedetlenséget és az előítéleteket kihasználva a szélsőséges csoportok növelik támogatóik számát", sőt "egyre szervezettebbé válnak, kihasználva a modern, globális kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket". Szervezettebbé válni és a globális kommunikációs eszközöket kihasználni ugyanis csak nekik és szekértolóiknak szabad.
A kutatók a felhívás szerint többféle módszert választhatnak az elemzésre. Így vizsgálhatják a törvényeket, a "nemzeti radikalizmus nemzetközi irodalmát", a "politikai célokat", a "radikális szervezetek és médiájuk", valamint a "toborzásban kulcsszerepet játszó weboldalak, online újságok működését", sőt "a társadalmi kapcsolati háló" feltárását is célul tűzhetik ki.
De számítani lehet arra is, hogy interjúkat készítenek a "célcsoportok" tagjaival, ugyanis roppant kíváncsiak arra, milyen a "hatása a radikális diskurzusnak a társadalomban", továbbá meg akarják érteni végre a nemzeti mozgalmak követőinek "érveit és motivációit". (Könnyű lenne megérteni, csak azon kellene elgondolkodniuk, mit művelnek hazánkban és szerte a nagyvilágban a cionisták és a hozzájuk kötődő pénzügyi oligarchák.) Elsősorban Budapest, Pécs és Miskolc lakóinak kell résen lenniük, közülük is elsősorban a 18-30 éves korosztály tagjainak, mert őket fogják a lúdtalpas "kutatók" megkörnyékezni, de "célcsoportnak" minősítették a "külföldön élő magyarokat", továbbá valamilyen rejtélyes okból a "fiatal romákat" is. Hogy a "fiatal romáktól" mit várnak, nem igazán érthető: csak nem akarják elismerni, hogy a drága romák körében tombol az "idegenellenesség" és a "kirekesztés", azaz a magyargyűlölet? Rejtély, miképpen az is, miért nem kíváncsiak a Tom Lantos Intézetben arra, hogy vajon a hazánkban élő más kisebbségek, így főképp a "reneszánszát élő" zsidóság körében létezik-e "rasszizmus, kirekesztés, radikalizmus és xenofóbia". Vagy inkább nagyon is jól tudják, elvégre magukat csak ismerik...
Perge Ottó - Kuruc.info