Amint az várható volt, a hazánkat felvásárló zsidóság helyi képviselői kiemelt fogadtatásban részesítették a gyarmatra látogató izraeli külügyminisztert (aki nem utolsósorban kormányfőhelyettes is) - természetesen a magyarok költségére. De nem csak ezen az úton jelezték, hogy lelkes támogatói Izrael több ezer áldozattal (többségük asszony és gyermek) járó palesztin- és arabellenes politikájának - Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök később nyilvánosságra is hozott pohárköszöntőben ismertette a judapesti zsidóság álláspontját.


Az ebéd előtt a külügyminiszter Frölich Róbert dandártábornok, vezető tábori rabbi, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és a Mazsihisz vezetői társaságában megtekintette a Dohány utcai zsinagógát

Az érdeklődő gojoknak szánt szövegből is kiolvasható az alapvető vonalvezetés - mi hangozhatott hát el a négy- vagy hatszemközti beszélgetések során? - gondolhatja az ember. (És vajon miről beszélt a hódítók követe kedvenc tábori rabbinkkal? - morfondírozhatunk el, látva, hogy igencsak lelkesen vigyorog a "magyar" hadsereg dandártábornoka a közönséges gyilkos társaságában.)
Bevezetőnk alatt olvasható a Mazsihisz honlapján lévő beszámoló (eredeti formájában, tehát javítás nélkül, hadd lássa a kedves olvasó, mennyire tisztelik édes anyanyelvünket), valamint Feldmájer beszéde, melynek diszkrét utalásaiban, mint említettük, ott van szinte minden. A Mazsihisz-vezér ugyanis határtalan örömmel köszönti a kiváló embernek nevezett gyilkos zsidót, akiről azt mondja, értő kézzel vezeti a külpolitikát. Mi ez, ha nem a zsidó terrorizmussal való maradéktalan egyetértés? - tehetnénk fel a költői kérdést azon naiv magyaroknak, akik nem akarják elhinni, hogy a mi jámbor zsidóink ugyanúgy támogatják a cionista mészárlást, mint közel-keleti fajtársaik. De fölösleges nekünk bizonygatni, hiszen Feldmájer maga intézi el a palesztin ügyet azzal, hogy elborzad a gonosz öngyilkos merénylők (értsd: a szavukat felemelni merő palesztinok) arcátlanságán, de még a palesztin állam létrejötte ellen is felemeli a szavát, amikor két alkalommal is hangsúlyozza Jeruzsálem kettéoszthatatlanságát. Szerényen megemlíti továbbá saját érdemeiket is, utalva arra, hogy gyakorlatilag ők irányítják a "magyar" külpolitikát, ugyanakkor hitet tesz amellett, hogy az ő  igazi hazájuk nem Magyarország, hanem Izrael, Jeruzsálem fővárossal.
De át is adjuk a szót maguknak a zsidóknak.

Avigdor Liberman Izrael állam miniszterelnök-helyettese és külügyminisztere volt vendége a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének.

A Síp utca Dísztermében csütörtökön tartott ünnepi ebéden jelen volt Aliza Bin-Noun nagykövet asszony és az izraeli külügyminiszter kísérete, a Rabbitestület tagjai, Streit Sándor a BZSH elnöke, a budapesti és a vidéki zsinagógák elnökei, a Magyar Zsidó Kongresszus bizottságainak elnökei.

Az ebéd előtt a külügyminiszter Frölich Róbert dandártábornok, vezető tábori rabbi, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és a Mazsihisz vezetői társaságában megtekintette a Dohány utcai zsinagógát
A magas rangú vendéget Feldmajer Péter a Mazsihisz elnöke részben héberül is elmondott beszéddel köszöntötte. Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató a Dohány utcai zsinagóga arany emlékplakettjét adta át a miniszternek.

Avigdor Liberman megköszönte a magyarországi zsidó közösség meghívását, s beszédében hangsúlyozta: külügyminiszterként nagyon fontos a számára, hogy külföldön is találkozzék a helyi zsidóság képviselőivel.

Kiemelte, hogy bár Izrael erős állam, minden időben fontos a diaszpórabeli zsidós közösségek támogatása a zsidó államnak, mert ez az, ami segíthet az ország minél jobb megítélésében a világban


Streit Sándor, Feldmájer Péter, Avigdor Lieberman, Aliza Bin-Noun, Zoltai Gusztáv

Feldmájer Péter a Mazsihisz elnöke az alábbi gondolatokkal üdvözölte a magas rangú vendéget:
Tisztelt Miniszterelnök - Helyettes úr! Tisztelt Nagykövetasszony! Főrabbi, és Rabbi urak! Hölgyeim és Uraim!
Kevés nagyobb dolog van számomra, egy, a galutban élő zsidó számára, mint az, hogy Izrael Állam Külügyminiszterét, és kíséretét köszönthetem itt, a magyarországi zsidóság központjában.
Örömünk szinte határtalan, és nemcsak azért, mert egy kiváló embert köszönthetünk körünkben, aki értő kézzel vezeti Izrael külpolitikáját e rendkívül veszélyes világban, hanem azért is, mert az, hogy Ön és kísérete itt lehet közöttünk bizonyíték arra, hogy Herzl Tivadar álma, - aki itt született, ebben az épülettömbben - megvalósult, és a zsidók állama él, és napról-napra erősödik.
Mi, magyarországi zsidók távol élünk a zsidó nép hazájától, de napról-napra követjük az ott történteket, és minden siker örömmel tölt el bennünket, és minden rossz hírt szomorúsággal fogadunk.
Hisszük, és valljuk, hogy akkor, amikor több évezredes számkivettség után létrejöhetett a modernkori Izrael, új fejezet kezdődött, nemcsak a zsidó nép, hanem az egész világ történelmében. Fájdalommal látjuk, hogy ezt a tényt nagyon sokan nem akarják elfogadni, és ma is sokan a világon, és itt Magyarországon is, vitatják a zsidóság emberi jogait, a jogot ahhoz, hogy a világ minden más népéhez hasonlóan államot alapítson.
Az Izrael ellen elkövetett támadások, az ezrek halálát okozó háborúk, gyáva, és alattomos vezetőik által feltüzelt öngyilkos merénylők által elkövetett gyilkosságok, mind arra vezethetők vissza, hogy ezek az emberek nem tudnak megbékélni azzal a ténnyel, hogy a Zsidó Állam nemcsak létrejött, hanem az ott élő milliók egy igazán sikeres, gazdaságilag, és katonailag erős demokráciát hoztak létre.
Mi, magyarországi zsidók mindent megteszünk, amit tudunk Izrael érdekében. Zoltai igazgató úrral sokat dolgoztunk azon az elmúlt időszakban, hogy a magyar külpolitika szakítson a kommunista időkben kialakított arabbarát irányvonalával, amikor nem volt olyan gyermekgyilkos, véreskezű diktátor, akit ne fogadtak volna szívesen a magyar állami tisztviselők.
Talán ennek is tudható be, hogy az elmúlt évben a magyar diplomaták a legtöbbször Izrael mellett szavaztak a nemzetközi fórumokon, de mindez nem lett volna lehetséges, ha a zsidó államot nem egy olyan kiváló diplomata képviselné itt, mint Aliza Bin Noun nagykövet asszony, aki példátlan munkabírásával, tudásával, diplomáciai érzékével megszerezte nemcsak a budapesti külügy irányítóinak, hanem szinte minden magyar embernek a szimpátiáját. Különösen nagyra értékeljük, hogy mindig szakít időt arra, hogy megismerkedjen a magyarországi zsidóság életével, problémáival, találkozzon ne csak a vezetőkkel, hanem az egyszerű zsidó emberekkel is.
Sokan részesültünk az elmúlt években, abban a kiváltságban, hogy személyesen is meglátogathattuk Jeruzsálemet, érezhettük az ősi falak varázsát, láthattuk a modern kerületeket, amelyek mindennél jobban mutatják, mire képes az emberi akarat, a zsidóság fennmaradásába vetett hit.
Miniszterelnök-helyettes úr!
Innen több ezer kilométerről nem vagyunk hivatottak arra, hogy megítéljük Izrael Állam Kormányának lépéseit, hiszen az állam politikájának meghatározása azokra tartozik, akik demokratikus választások útján bizalmat kaptak a szavazóktól.
Én csak azt tudom, amit imáinkban újra, és újra elmondunk, hogy szívünkben Jeruzsálemet mindig is a zsidó nép fővárosának hittük, bármilyen is volt annak tényleges helyzete.
Most, hogy több mint 40 éve Jeruzsálem ismét egységes, és oszthatatlan fővárosunk, arra kérem Önt, és Izrael minden vezetőjét, az egész magyarországi zsidóság nevében, hogy ez örökre így maradjon.
Ne legyen olyan hely a Fővárosunkban, amely valaha is zárva lehet a világ zsidósága előtt.
Miniszterelnök –helyettes úr, Nagykövetasszony!
Emelem poharam Izrael Államára, Izrael Kormányára, és Jeruzsálemre a zsidó nép örök, és oszthatatlan Fővárosára!
Kapcsolódó: