Íme a Barbara Boxer amerikai szenátornak írt levelének magyar fordítása:
2013. január 14.
Kedves Barbara!
Köszönöm a honvédelmi miniszteri jelölésemmel kapcsolatos, minap küldött levelét. Örömmel használom fel az alkalmat arra, hogy az Ön által említett kérdésekről beszéljek, és tisztázzam az ezen fontos ügyekről alkotott nézeteimet. Megválaszolom minden egyes kérdését, és kérem, vegye bizonyosra: álláspontom megegyezik Obama elnökével mindezen témakörökben, és ezt már közöltem is vele.
Az Iránra vonatkozó elképzelésemmel kapcsolatos kérdésére - beleértve azt, hogy támogatom-e az Egyesült Államok Irán elleni egyoldalú szankcióinak bevezetésére irányuló erőfeszítéseit - megragadom az alkalmat arra, hogy nézeteimet megosszam Önnel. Hosszú ideje támogatom a szövetségeseinkkel és partnereinkkel összhangban alkalmazott gazdasági szankciókat. Elkötelezett híve vagyok az Obama-kormány azon megközelítésének, amely eddig soha nem tapasztalt multilaterális szankciók elviselésére kényszeríti Iránt, ide értve az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1929-es határozatát is. Az egyoldalú szankciókat illetően közöltem az elnökkel, hogy teljes mértékben támogatom az Iránnal kapcsolatos politikáját. Egyetértek azzal, hogy a diplomáciai kezdeményezések folyamatos iráni visszautasítása következtében további hatékony egy- és sokoldalú szankciók válhatnak szükségessé, és ebben támogatni fogom az elnököt.
Kérdezi, hogy úgy gondolom-e, hogy az Egyesült Államoknak továbbra is biztatnia kell az Európai Uniót a Hezbollah terrorista szervezetként való besorolására. Mindig is úgy tartottam, hogy a Hezbollah terrorista szervezet, és ezt többször ki is jelentettem 2008-as könyvemben és sok nyilvános megszólalásomban is. 2006 júliusában a szenátusban terroristákként ítéltem el a Hezbollah-t, és nyíltan beszéltem Izrael önvédelemhez való jogáról, csakúgy mint sok más alkalommal. Egy, a Nebraskai Egyetemen 2007 februárjában mondott beszédemben világosan kimondtam: Irán államilag támogatja a terrorizmust, és fegyverekkel látja el a Hezbollah-t, a Hamászt és más terrorista csoportokat.
Ugyanabban a 2006 júliusi szenátusi felszólalásomban, amelyben a Hezbollah-t terroristákként marasztaltam el és Izrael önvédelmi jogát támogattam, Amerika egy másik fontos barátjának, Libanon kormányának fontosságáról is beszéltem. Mindig is támogattam egy, az Egyesült Államok és Izrael közötti szoros stratégiai kapcsolatot, és mindig támogattam Izrael ahhoz való jogát, hogy védekezhessen a támadások ellen. A szenátusi beszédeimen kívül 2006 júliusában beszédet mondtam a Brookings Institutionben is, kijelentve, hogy Izraelnek "tagadhatatlanul joga van az agresszió elleni védekezésre", és megerősítettem Izrael megvédésére irányuló elkötelezettségünket, a kétoldali kapcsolatot "különlegesnek és történelminek" nevezve. Kinyilatkoztattam: "a Hezbollah fenyegetést jelent Izraelre, Libanonra és mindazokra, akik a Közel-Keleten tartós békére törekszenek". 2006-ban Izrael védekező háborút folytatott, olyan, Libanon belsejében élő, nem kormányzati erők ellen, amelyek támadásokat hajtottak végre Izraellel szemben. Ezeket a támadásokat nem a libanoni kormány követte el, amely az Egyesült Államoknak továbbra is fontos partnere. A 2006-os, Hezbollah által kirobbantott konfliktus alatt a libanoni népre kényszerített veszteség emlékeztetőül szolgál arra, hogy a Hezbollah egyaránt fenyegetést jelent Izraelre és Libanonra.
A szoros amerikai-izraeli kapcsolatot szorgalmazókra általam használt 'zsidó lobbi' kifejezést illetően már beláttam, hogy nagyon szerencsétlenül fogalmaztam. Megbántam már, és ezt nyilvánosan is kimondtam. Ezt a terminológiát csak egyetlen egy interjúban alkalmaztam. Belátom, hogy az efféle beszéd Izrael-ellenesként magyarázható. Tudom, hogy az Izrael-érdekű lobbit nem csak zsidó, hanem nem zsidó amerikaiak is alkotják. A szenátusban határozott támogatója voltam azoknak a honvédelmi ráfordításoknak, amelyek Izrael tartós biztonságának alátámasztását célozták. Magamat is ide értve, a legtöbb amerikai legyűrhetetlen híve az erős amerikai-izraeli stratégiai és biztonsági szövetségnek. Zsidók és nem zsidók egyaránt alkotói ennek a széles körű támogatásnak.

Hagel és Boxer: "Ekkorára töppedt, pedig a preputium még megvan"
Alapjaiban épül Amerika Izraellel való viszonya országaink közös értékrendjére, megegyező érdekeire és demokratikus eszméire. A Közel-Kelet drámai és történelmi változásokon megy keresztül, olyanokon, amelyek félelmetes bizonytalanságban tartják Izraelt. Naponta kéz a kézben dolgozunk, példa nélkül álló módon, hogy megfelelő választ adjunk a régi, az újabb és az éppen felmerülő közös fenyegetésekre. Eltökélt szándékom, hogy az amerikai-izraeli együttműködést elmélyítsem és kiszélesítsem.
Kérdezi, hogy támogatnám-e a diszkrimináló "Ne kérdezz, te meg ne beszélj" szabály teljes visszavonását. Teljességgel támogatom a 2010-es "Ne kérdezz, te meg ne beszélj visszavonásának törvényét", és nagyra becsülöm mindazok szolgálatát, akik hazánkért harcolnak. Személyesen tapasztaltam a hatalmas áldozatot, amelyet katonáink és családjaik hoznak, és ha megerősítenek honvédelmi miniszterként, a jelenlegi törvények keretein belül mindent megteszek, hogy minden katonánk családja egyenlő juttatásban részesüljön.
Arra vonatkozó kérdésére, hogy mindenben fenntartanám-e a Panetta miniszter által mostanában bejelentett összes, a hadseregben előforduló szexuális indíttatású támadásokra vonatkozó rendelkezést és eljárást, tudatom Önnel, hogy mindenben fenntartanám a Panetta miniszter által mostanában bejelentett összes, a hadseregben előforduló szexuális indíttatású támadásokra vonatkozó rendelkezést és eljárást [sic!]. Biztosítani fogom, hogy mindazon minisztériumi programoknak rendelkezésére álljon minden, a küldetésükhöz szükséges forrás, amelyek támogatják a "Szexuális indíttatású támadások megelőzésének és kezelésének ügyosztályát". Össze akarok ülni Önnel és más szenátorokkal, hogy ezt a nagyon fontos ügyet megtárgyaljuk.
Kérdezi, hogy együttműködnék-e a kongresszussal és az elnökkel azért, hogy katonanőink megkapják ugyanazt a családtervezési egészségügyi ellátás-választékot, amelyet a civil nők kapnak. Biztosíthatom Önt, hogy az összes katonanőink családtervezési jogát biztosító törvényt teljességgel végre fogom hajtani. Alig várom, hogy azon dolgozhassam a kongresszussal és az elnökkel, hogy katonanőink továbbra is a világ legjobb orvosi ellátását kapják, beleértve a családtervezéssel kapcsolatosat. Célom az, hogy bebiztosítsam: a hadseregünk tagjainak nyújtott egészségügyi ellátás továbbra is lépést tart a nemzetünk civil lakossága által igénybe vehető szolgáltatásokkal.
Ismételten köszönöm, hogy ezekkel a nemzetbiztonságot és katonáink egészségét érintő kérdésekkel megkeresett. Tisztem elnyerésének esetén örömmel fogok együttműködni Önnel ezekben az ügyekben.
Üdvözlettel,
Chuck
(Fordítás: Kuruc.info)