Otto Uthgenannt buchenwaldi "túlélőnek" adta ki magát, és mintegy 200 rendezvényen szerepelt, sajnáltatva magát és az ártatlan kiirtottakat - s persze bezsebelve az áldozati szerepért járó jó kis tiszteletdíjakat. Kiderült azonban: a 77 éves szélhámos soha nem volt Buchenwaldban. A témát a német sajtó göngyölítette fel, eleinte az antiszemitizmus vádját kockáztatva, de végül mégis kitáncoltak az ügy mögül.

Sorra járta az iskolákat, hogy hazugságokkal tömje a gyerekek fejét
Amikor Otto Uthgenannt az "élményeiről" beszámolót tartott, a közönség soraiban szem nem maradt szárazon. "Túlélőként" lépett fel több mint 200 rendezvényen, ahol megrázóan beszélte el a "haláltáborban" átélt eseményeket. Csakhogy egyetlen egy helyen sem szerepel a neve a buchenwaldi lágerlistákban. A nyugdíjas csak kitalálta a történeteit - írja a Stern.
Röviddel karácsony előtt egy másik újság, a Nordwest-Zeitung leplezte le a legújabb gyalázatos hazugságot - melyhez hasonló eseteket tucatjával találunk. De persze ha valaki fel meri tenni a kérdést, mégis hogy van ez, és mi lehet az oka, az rögvest holokauszttagadóvá válik, és azon kaphatja magát, hogy máris úton van Auschwitzba - újabban ugyanis ők küldenek oda minket.
A Stern felkereste Uthgenanntot, és szembesítette az igazsággal, a "túlélő" viszont kitartott a meséje mellett - a lap pedig, ahelyett, hogy rámutatott volna: íme, így működik a holokauszt-ipar, azzal oldotta meg a történetet: szegény Ottó bizonyára beteg, valószínűleg a Pseudologia Phantastica nevű kórban szenved, és kényszert érez arra, hogy folyton hazudjon... Tehát nem csaló, szélhámos, hanem beteg az istenadta...
Akaratlanul is a Mágnás Miska egyik jelenete jut eszünkbe, amikor a cigány őszintén megállapítja: hiába "betegség" a kleptománia is, őt soha nem kórházba vitték miatta:
(Kuruc.info - Stern nyomán)
Kapcsolódó: