Az al-Kaidához köthető "felkelők" hatoltak be egy apácák lakta kolostorba, és ott pogromot hajtottak végre. Meggyaláztak és kifosztottak több templomot is, és vaktában lövöldöztek az utcán, hogy megfélemlítsék a városban élő keresztényeket.
Zoom
Maalúla városát sem kímélték a cionisták bábjai
A szíriai iszlamista "felkelők" ismét elfoglalták a keresztények lakta Maalúla települést, behatoltak egy kolostorba, és elraboltak 12 apácát.
Erről a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (ODSH), illetve Mario Zenari szíriai pápai nuncius számolt be keddre virradóra.
A vatikáni követ szerint a "felkelők" behatoltak a városközpontban lévő Mar Takla kolostorba, és elhurcoltak onnan a szomszédos Dzsabrud városba 12 szíriai és libanoni apácát, illetve a zárda elöljáróját is.
Az al-Kaida terrorszervezethez köthető an-Núszra Front nevű lázadócsoport fegyveresei szeptember elején már egyszer ellenőrzésük alá vonták Maalúlát, de a kormányerők három napra rá elűzték őket onnan. Azóta harcok dúlnak a település környékén.
A Damaszkusztól 55 kilométerre északra fekvő Maalúla az egyik legjelentősebb keresztény város Szíriában. A település ötezer lakosának többsége görög katolikus. A helybeliek arámi nyelven beszélnek - ez annak az ősi nyelvnek a változata, amelyen Jézus Krisztus is megszólította híveit, és amelyet Mel Gibson Passió című filmjében is beszéltek.
(MTI nyomán)