Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg német menedékkérő-gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a The Huffington Post német kiadása. A hírportál által közölt dokumentum szerint a probléma tömeges, és már egy hónapja is tudott volt.
Zoom
A Huffingtonpost.de dokumentumának dátumából kiviláglik: a tömeges probléma Hessen tartományban már augusztusban tudott volt. A cikkhez mellékelt, augusztus 18-i keltezésű levelet a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége közösen írta a tartományi parlamentnek.
Mint a levélben fogalmaznak, a Hessen tartományban lévő nyolcvanezres egyetemváros, Giessen befogadópontján nem egyedi esetekről van szó, az okokat pedig többek között a "menekültek" elhelyezésében látják. Beszámolójuk szerint a nemek szerint nem elkülönített, nagy közös sátrakban való elhelyezés és a koedukált illemhelyek szülik az alkalmakat. "Nők folyamatosan arról számolnak be, hogy inkább nem mennek vécére, mert az úton odafelé, vagy az illemhelyen támadásokra és nemi erőszakra volt már példa."
Zoom
A Huffingtonpost.de saját adatgyűjtésére hivatkozva írja, hogy a levélben foglaltak a valóságot tükrözik, sőt, a valódi helyzethez képest még visszafogottan is fogalmaztak a sorokat papírra vető szervezetek képviselői. Mint írják, a giesseni eset nem egyedi, több befogadóhelyről is hasonló jelzések érkeznek.
A hírportál megemlíti, hogy a menedékkérők túlnyomó része fiatal férfi. Az írás felveti, hogy Merkel kancellárnak "inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik".
(The Huffington Post - Mandiner nyomán)
Kapcsolódó: