Hiába volt Szűz Mária és Jézus aljas kigúnyolása az izraeli tévében, a pápa horogkereszttel való megjelenitése a kormánypárt honlapján és a Gázai övezetben kivitelezett népirtás – XVI. Benedeket mindez nem hatotta meg, önérzet a jelek szerint kevés szorult belé. Elutazik a Szentföldre, miközben a gyűlölt goj zarándokok degeszre tömik a szerencsétlen, ágrólszakadt, pénztelen zsidók zsebét. Megérdemlik. Mármint sorsukat a gojok.
XVI. Benedek pápa közelgő szentföldi látogatása idején közel 50 ezer zarándok érkezik Izraelbe, akik legalább 50 millió dollárral növelik az izraeliek bevételeit. A Jediot Áháronot cimű izraeli napilap értesülése szerint a 2009. május 8-16. közötti időszakra, tehát a szentatya szentföldi tartózkodásának hetére, Názáretben, Jeruzsálemben, Tel Avivban, Tibériásban és a Holt-tenger mentén már eddig 6700 szobát foglaltak le előre a zarándokok.
„Ha Izrael okosan reklámozza a pápalátogatást a világ egymilliárd katolikus hivőjének, már az év második felében több százezerrel növekedhet a zarándokok száma”, jelentette ki nemrégiben Ávi Élá, a Készár szállodalánc vezérigazgatója.
De készülődik az izraeli turisztikai minisztérium is a nagy fogásra, mert néhány nappal ezelőtt országos gyűlést hivott össze az izraeli vendéglátóipari szakemberek számára. Ruhámá Ávráhám-Bálilá turisztikai miniszter a gyűlés résztvevői előtt kijelentette, hogy XVI. Benedek látogatása az elkövetkezendő esztendőkben fontos ösztönzője lehet az Izraelbe irányuló keresztény zarándoklatnak.
Az El Al izraeli nemzeti légiforgalmi társaság (érdekes módon ezt nem vásárolta föl Borisz Abramovics) is feni a fogát a gojokra. Hájim Romano, a légiforgalmi társaság vezérigazgatója sietve Braziliába és más dél-amerikai országba utazott, hogy a pápalátogatás idejére és után minél több zarándokot csábitson Izraelbe.
El-Kudszi – Kuruc.info