Nem utazhatott be Nagy-Britanniába Barack Obama amerikai elnök egyik féltestvére, aki korábban összeütközésbe került a brit hatóságokkal gyermekkorú lányok molesztálásának gyanúja miatt. A News of the World, a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap értesülése szerint Samson Obama, aki Kenyában él, Nagy-Britannia érintésével akart januárban Washingtonba utazni rokona elnöki beiktatására.
Az alkalmat ki akarta használni Angliában élő rokonai meglátogatására, a brit bevándorlási hatóságok azonban kiderítették, hogy Samson - akinek mobiltelefon-boltja van Nairobi külvárosában - egy korábbi angliai látogatása során, tavaly novemberben megpróbált kikezdeni fiatal lányok egy csoportjával. A lányok - egyikük alig 13 éves volt - bemenekültek egy kávézóba, de ide is követte őket, és olyan agresszív módon próbált közeledni hozzájuk, hogy az üzlet tulajdonosa kihívta a rendőrséget.
Samson Obamát őrizetbe vették, kihallgatták és ujjlenyomatot vettek tőle, de végül nem emeltek vádat ellene, és hazautazhatott Kenyába. Amikor azonban - úton a washingtoni beiktatásra - megpróbált ismét belépni brit területre, feltartóztatták, és nem engedték ki a közép-angliai térséget kiszolgáló East Midlands repülőtérről.
A lap úgy tudja, hogy az elnöki féltestvér végül tovább tudott utazni Amerikába, mivel végig a repülőtér tranzitvárójában maradt, és hivatalosan nem lépett be Nagy-Britanniába. Samson Obama az amerikai elnök 11 féltestvérének egyike.
Édesanyja, a 67 éves Kezia - aki még tizenéves korában lett Barack Obama néhai édesapjának felesége - az angliai Bracknell kisvárosban él.
(MTI)
Kuruc.info komemntár: Na, most szégyenkezhetnének az amcsik, hogy milyen nigger állatot választottak maguknak. Márha lenne annyi sütnivalójuk, hogy saját idiotizmusukat felismerjék.