Az Elbit logója
Norvégia kivonta befektetéseit a megszállt palesztin területeken épített zsidó fajvédőfal biztonsági berendezéseit is gyártó izraeli Elbit vállalatcsoportból. Az izraeli külügyminisztérium ezért példátlan módon megdorgálta és megfenyegette a Tel-Avivban akkreditált norvég nagykövetet. Az Elbit Magyarországon, a zsidó gyarmaton is tarol.
A vicc valósággá vált. Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy Ávigdor Lieberman, a szélsőségesen fajvédő izraeli külügyminiszter Svédország után Norvégiának is „hadat üzent”. Lieberman dühét az váltotta ki, hogy Norvégiában hivatalosan is meg mertek emlékezni Nobel-díjas írójuk, a XX. század egyik legnagyobb gondolkodója, Knut Hamsun születésének 150. évfordulójáról. Akkori tudósításunkhoz mellékeltünk egy izraeli karikatúrát, amelyen az ámokfutó Lieberman Norvégia és Svédország térképét tanulmányozva fölteszi a kérdést: "Nincs ezeknek itt valamilyen vízi erőművük?" (Lieberman korábban ugyanis azzal fenyegette meg Egyiptomot, hogy az izraeli légierő lebombázza az Asszuáni-gátat – a szerk.)
Nos, Norvégia – mivel Oslóban norvég kormány regnál és nem héber – gyorsan visszaütötte a labdát a gyűlölködő zsidók térfelére. Kristin Halvorsen norvég pénzügyminiszter csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hazája legnagyobb állami nyugdíjpénztára túladott az izraeli és nemzetközi zsidó tulajdonban levő Elbit Má'áráhot (Elbit Systems – Elbit Vállalatcsoport) nevű fegyvergyártó, illetve egyéb ügyletekkel foglalkozó cég általa birtokolt részvényein.

Ávigdor Lieberman Skandinávia térképét böngészi
Halvorsen pénzügyminiszter azzal indokolta a norvég döntést, hogy az Elbit gyártotta és értékesítette az izraeli hadseregnek a palesztinok életterét jelentősen beszűkítő, szabad mozgásukat korlátozó úgynevezett „elválasztó fal” (néhol több méter magas betonszörny, valójában zsidófajvédő fal, amelyik sokkal nagyobb, kiterjedtebb, brutálisabb az egykori berlini falnál ) mozgásészlelő és jelző biztonsági berendezését. A norvégok összesen 5,4 millió dollár értékben vontak vissza befektetési részvényeket az Elbittől.
A norvég pénzügyminiszter újságíróknak elmondta, hogy a döntésre az oslói pénzügyminisztériumon belül működő etikai tanács javaslatára került sor. „Nem kívánunk finanszírozni olyan cégeket, amelyek közvetlenül is hozzájárulnak az agresszióhoz és a nemzetközi jog megsértéséhez. A megszállt területeken élő emberek mozgásszabadságát ugyanis egészen elképesztő módon korlátozzák az elválasztó kerítéssel.” jelentette ki Kristin Halvorsen.
A norvégok máris bejelentették, hogy az Afrika Izrael nevű izraeli cégbirodalomból is ki akarják vonni részvényeiket, mert a cég a nemzetközi normákat fölrúgva építkezéseket folytat a Máálé-Ádumím nevű zsidó településen, tehát megszállt területen. Halvorsen az Elbittel kapcsolatos norvég döntést magyarázva kijelentette: az elválasztó kerítés megépítésével Izrael megsértette a IV. Genfi Konvenciót, s hazája ennek szellemében járt el, s tette meg a mostani lépést.

tt még csak épül a fajvédőfal
Ávigdor Lieberman izraeli külügyminiszter jelenleg afrikai körúton tartózkodik, de az általa vezetett tárca azonnal és a nemzetközi diplomáciában szokatlanul durva fenyegetőzéssel válaszolt a norvég gazdasági lépésre. Joszi Gál, az izraeli külügyminisztérium főigazgatója – főnöke távollétében - ma délben sürgősen bekérette hivatalába a Tel-Avivban akkreditált norvég nagykövetet és megdorgálta (!), amiért Oslo kivonta befektetési részvényeit az Elbit vállalatcsoportból. Joszi Gál azzal fenyegette meg a norvég nagykövetet, hogy Izrael megfelelő válaszlépést tesz.

Kristin Halvorsen beintett a fajvédő zsidóknak
Az Elbit Systems százfejű sárkány, amely Magyarországon is rengeteg nyílt és sötét ügyletből veszi ki részét. Elég megemlíteni Moti Zisszer-nek (Süßer), az Elbit egyik főkajmánjának nevét, aki egy sereg Plaza bevásárlóközpontot épített, és ő valósítja meg az izraeli Las Vegast az Óbudai Hajógyári szigeten (MSZP-SZDSZ-MDF és természetesen Fidesz-KDNP támogatással - a szerk.). Az Elbit ezenkívül számtalan magyarországi ingatlanpanama kivitelezője. De még a Szekeres elvtárs irányította Honvédelmi Minisztérium is ügyfele lett az Elbitnek, miután tőle vásároltuk az Afganisztánban bevetett Elbit Skylark I. típusú pilóta nélküli repülőket.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info