Dov Lior rabbi
A vallási cionizmus két ismert rabbija másfél évvel ezelőtt törvénykönyvet írt arról, hogy mikor és hogyan kell megölni a zsidóság ellenségeinek vélt gojokat, beleértve az egészen kis gyermekeket is. Az izraeli rendőrség ma kihallgatta, majd szabadon engedte Dov Lior rabbit, a nemzetközi felháborodást kiváltó könyv egyik ismert támogatóját. Kihallgatásának hírére tüntetések robbantak ki Izrael-szerte.
Amint arról 2009 novemberében a Kuruc.info is beszámolt, Izraelben két zsidó telepes rabbi megjelentette A király tanítása (תורת המלך – Torát Há-Meleh) című törvénykezési könyvet, amelynek lényege a zsidók és „a népek”, tehát a gojok közti főbenjáró bűncselekmények és azoknak megbüntetésének a kodifikálása.
 
 
A 250 oldalas „törvénykezési könyvet” Jichák Sápírá és Joszéf Élicúr, a megszállt Náblusz palesztin város közelében levő Jichár zsidó településen élő és a helyi teológiai főiskolán tanító két rabbi írta. A könyvben a többi között ez olvasható: „A gonosz gojok vérének kiontásához nem szükséges az egész nemzet döntése, mert a megtámadott királyság (értsd: Izrael Állam – J. K.) egyéni polgárai is elégtételt vehetnek rajtuk”, állapítják meg a szerzők, majd így folytatják: „Véleményünk szerint az egészen apró gyermekeket is meg lehet ölni, ha kiderül róluk, hogy nagyobb korukban árthatnak nekünk, s ebben az esetben a csapásnak kimondottan ellenük kell irányulnia, és nem csak a felnőttek elleni akciók keretén belül”.

Utakat torlaszoltak el Jeruzsálemben
A király tanítása című könyv és annak két szerzője nagy népszerűségre és tekintélyre tett szert Izraelben a vallásos cionisták körében. Más neves rabbik mellett Dov Lior, a megszállt Hebron melletti Kirját-Árbá zsidó településváros rabbija, a vallásos cionizmus egyik vezéralakja is a könyv tételeinek népszerűsítőjének szegődött. Dov Liort a már nemzetközi méreteket öltő tiltakozás hatására az izraeli rendőrség több hónapos hasztalan beidézés után ma délben Jeruzsálem mellett föltartóztatta és kihallgatásra Lod város különleges rendőrségi osztályán előállította.


A zsidó telepesek körében nagy tiszteletnek örvendő Dov Lior rabbi előállításának hírére Jeruzsálem több pontján, de leginkább az Izraeli Legfelsőbb Bíróság épülete előtt több száz zsidó nacionalista tüntetett, gumiabroncsokat égetett, utakat torlaszolt el és „A Tóra tekintélyének meggyalázása” elleni transzparenseket emeltek a magasba. A Válláh!Hádásot hírportál mellékelt videóján a tüntetők között megjelent Jáákov Katz, a kormánykoalíciós Nemzeti Egység párt parlamenti képviselője kijelentette: „Szégyenkezünk miattad, Bibi Netanjáhu miniszterelnök, mert akárcsak Lenin és Sztálin, te is letartóztatod a vallási bölcseket”. A film második megszólalója, Miháél Ben Ári parlamenti képviselő azt hangsúlyozta: „Szégyen-gyalázat, hogy Izraelben letartóztatják a nemzedék nagyját, egy nyolcvan éves holokauszt-túlélőt”.
Dov Lior rabbit egyébként egyórás kihallgatás után szabadon engedték és hazatérhetett Kirját-Árbába, ám Izraelben és a megszállt területeken az elmúlt órákban is folytatódtak a tiltakozó megmozdulások a „nemzedék nagyjának” rendőrségi előállítása miatt. Az Izraeli TV híre szerint nemsokára Jeruzsálembe érkezik Dov Lior rabbi és beszédet intéz a tüntetőkhöz.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info