Caracalból származó diáklányokkal enyelegtek az amerikai katonák az Olt megyei Deveselun, ahová a romániai rakétaelhárítási támaszpontot tervezik. A Szervezett Bűnözés- és Terrorelhárító Főosztály (DIICOT) nyomozói elmondták, az amerikai katonák fejenként száz lejt (kb. 7 ezer Ft) fizettek több tíz középiskolás diáklánynak a testi örömökért. A lányokat emberkereskedők szállították a helyszínre, melynek tagjait már elkapta a rendőrség.
A DIICOT megállapította, hogy a több mint 25 lányból, akit sikerült összeszedniük az emberkereskedőknek, 18 kiskorú. Ők maguk is lefeküdtek a lányokkal, felvételt készítettek az együttlétekről, majd megfenyegették őket, ha nem teszik, amit kérnek tőlük, megmutatják a filmeket a szüleiknek, és közzéteszik az interneten.
Az emberkereskedők 100 és 300 lej közötti összeget kértek a kiskorú szexért a kulcsaftoktól. Összesen 65 ezer lejt kerestek a lányokból. Daniel Marinel Bogdant (39 éves), feleségét, Simona Mirela Bogdant (23 éves), Marinel Lautarut (42 éves) és Claudiu Nelu Teculescu tűzoltót (42 éves) április hatodikán tartóztatták le.
A lányok elmondták, a deveselu-i támaszponton bedrogozták és megerőszakolták őket. Egyelőre egyetlen amerikai katonát sem vontak felelősségre.
(Click - Manna nyomán)