Először kötöttek házasságot azonos neműek egy amerikai katonai támaszponton, a washingtoni védelmi minisztérium pedig kivételesen engedélyezte, hogy katonák egyenruhában vegyenek részt egy buzifelvonuláson.

A gerlepár
Az ABC News csütörtöki online híre szerint Erwynn Umali őrmester és partnere, Will Behrens június 23-án kelt egybe New Jerseyben, a McGuire-Dix-Lakehurst egyesített katonai bázison, ahol Umali, a légierő aktív tagjaként teljesít szolgálatot.
Az őrmester a Facebookon számolt be arról, hogy amikor bejelentették egybekelési szándékukat, katonai felettesek nem kifogásolták döntésüket, mindössze türelmüket kérték a felkészüléshez, mert kérésükre még nem volt példa a bázis történetében.
Az amerikai fegyveres erőknél tavaly szeptemberben változott meg a nyíltan homoszexuális személyek katonai szolgálatát tiltó "ne kérdezz, ne mondd el" szabályozás, Umali ezután tárta fel nyilvánosan Behrensszel fennálló kapcsolatát.
A "protestáns" esküvői ceremónián 150 vendég, a pár családtagjai és barátai vettek részt. Mindkét férfi "szigorúan vallásos családban" nőtt fel. Behrens szülei nem fogadták el fiuk aberrációját, Umali Fülöp-szigeteken élő szülei ugyancsak nehezen dolgozták fel a családi tragédiát. A "pár" mindkét tagja nős volt korábban, és mindkettejüknek két-két gyermeke született. A szerencsétlenek szintén részt vettek az "esküvőn". A hattagú család Disneylandbe ment az esküvő után.

A deviánsok örülnek "kiharcolt" többletjogaiknak
A védelmi minisztérium csütörtökön bejelentette, kivételesen engedélyezi, hogy katonák egyenruhában vehessenek részt egy buzifelvonuláson. Ilyesmire szintén először történik az amerikai fegyveres erők történetében.
Az engedély kizárólag a szombati San Diegó-i magamutogatásra vonatkozik. A tárca azzal magyarázta a döntést, hogy a szervezők katonákat is meghívtak a parádéra, arra kérve őket, hogy egyenruhában vonuljanak fel, és az ügy országos figyelmet kapott.
(MTI - Kuruc.info)