A kirótt pénzbírságot befizeti, a szektorbezárással szemben ugyanakkor fellebbezést nyújtott be a Ferencváros a Magyar Labdarúgó Szövetségnél.
Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden kétmillió forintra büntette az FTC-t az Újpest elleni, vasárnapi derbin történt szurkolói rendzavarás miatt, egyúttal elrendelte, hogy a ferencvárosiak következő hazai mérkőzésén be kell zárni a Puskás Ferenc Stadion C szektorát, illetve az M-től S-ig tartó szektorokat.

A fegyelmi bizottság indoklása szerint a Ferencvárost a szurkolók rendzavarásai, pirotechnikai eszközök használata és bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt büntették meg, valamint azért, mert az összecsapás után a drukkerek a pályára özönlöttek. Az MLSZ fegyelmi bizottsága a döntés meghozatalakor mérlegelte a cselekmények mellett, hogy a rendező Ferencváros megígérte: a hatóságokkal közösen azonosítják és felelősségre vonják a rendbontókat.
Az FTC honlapján pénteken megjelent közleményben azt írták, hogy a klub "elfogadja és kifizeti az újabb pénzbüntetést, azonban fokozottan arra kéri szurkolóit, hogy a jövőben tartózkodjanak a pályarendszabályok megszegésétől".
A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a szektorbezárás ellen az FTC pénteken fellebbezést nyújtott be.
Az indoklás szerint az egyesület több óvintézkedést is tett a szurkolói rendbontás megelőzésének érdekében, illetve "az FTC szeretne kiállni azon bérletes drukkerei mellett, akik egy felelőtlen kisebbség miatt a megvásárolt bérletük ellenére sem tudnák a kifizetett helyükön nézni a mérkőzést, sőt, a szektorbezárás miatt új helyre kellene belépőt vásárolniuk".
(MTI; kép: Trollfoci)