Nicolas Anelkát, az angol West Bromwich Albion csatárát az Európai Zsidó Kongresszus és más zsidó szervezetek követelésére "fordított karlendítés" bűncselekményének elkövetéséért eltiltották öt bajnoki mérkőzéstől. Anelka január 23-ig fellebbezhet a büntetés ellen, amelynek mértékét a zsidó szervezetek valószínűleg keveslik. Az Anelkát a tiltakozások ellenére hétfőn pályára küldő West Brom edzője kijelentette, hogy őt kizárólag a labdarúgás érdekli - írja az izraeli Jediot Áháronot.
Zoom
Amint korábban megírtuk, Nicolas Anelka, az angol Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion csatára 2013. december 28-án "fordított karlendítéssel" ünnepelte csapata és egyben a saját gólját. A francia válogatott csatár ezután már hiába magyarázkodott, s állította, hogy nem kívánta megsérteni a zsidókat vagy másokat, csupán a karlendítést "divatba hozó", s ezért zsidó követelésre máris meghurcolt, a franciaországi színpadokról letiltott barátja, a komikus Dieudonné M'bala M'bala melletti kiállását kívánta így kifejezni.
Már akkor megjósoltuk, hogy hiába minden magyarázkodás, a zsidók haragja végül lesújt a csatárra. A West Brom egyik legfontosabb szponzora, Alex Chesterman, a Zoopla nevű ingatlancég zsidó társtulajdonosa néhány nappal ezelőtt a sajtó útján kijelentette, hogy ha a hétfői Everton elleni mérkőzésen még mindig pályán látja a "neonáci karlendítést" végrehajtó Anelkát, akkor beszünteti a csapat pénzügyi támogatását. A milliárdos zsidónak valószínűleg kapóra jött Anelka karlendítése, mert a jelek szerint amúgy is kiszállt volna a West Brom szponzorálásából, hiszen meg sem várva az Everton elleni hétfői mérkőzést, máris bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szerződést az angol klubbal.
Anelka hétfőn a fenyegetések ellenére is játszott az Everton elleni, egyébként 1:1-re végződő mérkőzésen. Az újságírók persze rárontottak Pepe Melre, a West Brom új edzőjére, és felelősségre vonták, amiért a zsidók rosszallása ellenére is pályára merészelte küldeni Anelkát. A Jediot Áháronot című izraeli lap szerint a spanyol higgadtan csak ennyit mondott az izgága újságíróknak: "Nézzék, Anelka jó játékos, szükségünk van rá. Az én kötelességem az, hogy kizárólag a labdarúgással foglalkozzam, és a West Brom érdekeit tartsam szem előtt."

Anelka példás megbüntetését követelő angliai és nemzetközi zsidó szervezetek az elmúlt napokban nem csak a karját lendítő csatárt támadják, hanem az Angol Labdarúgó Szövetséget is, mert szerintük az utóbbi túlságosan lassan, időt húzóan vizsgálta ki a súlyos bűncselekményt elkövető csatár ügyét, azaz késlekedik a büntetés kiszabásával. A Magyarországot, s azon belül a Jobbikot is állandóan kárhoztató, ellene a budapesti kormánytól büntetéseket, sőt a párt föloszlatását is követelő Európai Zsidó Kongresszus többször is cselekvésre, példás büntetés kiszabására szólította föl (!) az Angol Labdarúgó Szövetséget.
Mit ad Isten, a büntetés időközben, kedden meg is született: Anelkát öt bajnoki mérkőzéstől eltiltják, mert "megalázó és sértő mozdulatával megsértette etnikai és vallási közösség tagjait". (Hogy melyik etnikai és vallási közösség tagjairól van szó, azt az Angol Labdarúgó Szövetség a szurkolók fantáziájára bízza - H. J.)
Hering József - Kuruc.info