A Magyar Menedék Könyvesház ajánlója. A termékek megrendelhetők a linken vagy személyesen a budapesti boltjukban.

Berta Tibor - Az Időkód II.
Az időkód II. - Jézuspasszport a Magyar Szent Korona egyik megfejtett üzenete, olvasata. Emellett fontos tudni, hogy az égi útlevél elkészítéséhez előbb egy útlevél kibocsátó országot kellett létrehozni. Előbb volt az ország, azután a kinyilatkoztatott újszövetségi törvénytábla, a Jézuspasszport. Az ország a 401-ben egyesített Hun-szkíta Birodalom volt, amely az 1200 évig fennállt Római Birodalmat óriási hadjáratokban megsemmisítette.
 

Torkig vagyok a holokauszttal - Rácz András
- Miféle torz világ lett ez a mi XXI. századunk, amelyben egy fél évszázaddal ezelőtti tragédia képessé vált arra, hogy ragacsos szövedékével behálózza a mindennapjainkat?
- Miféle ostoba legendáriumnak lett ereje ahhoz, hogy a múlt legnyomorúságosabb emlékét napi birokharccá tegye?
- Mennyi ferdítést, hazugságot, félremagyarázást kell tartalmaznia a holokauszt kísértethistóriájának ahhoz, hogy képes legyen megszólítani a legalantasabb késztetéseinket?
Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ ad Rácz András új, megrázóan provokatív, szemtelen, és bizonyosan vihart kavaró könyve, a „Torkig vagyok a holokauszttal”! Ez a hazai és az európai közélet egyik legérzékenyebb problémáját feldolgozó kötet kíméletlen őszinteséggel tárja fel az elmúlt évtizedekben kialakult soá-kultúra visszásságait, egyenes szavakkal tárgyalja a vészkorszak emlékezetének gyakran sértő, még gyakrabban tendenciózus megnyilvánulásait, leleplező nyíltsággal mutatja be a zsidóság tragédiájához kapcsolódó hamis értelmezéseket.
 

Gyógyító szentek - Most különleges karácsonyi kedvezménnyel
A GYÓGYÍTÓ SZENTEK című könyvből többek között választ kaphatunk az alábbi kérdésekre is:
- Ki volt Szent Pantaleon?
- Miért a fogfájósok védőszentje Apollónia?
- Miért imádkoznak a ferencesek már nyolcszáz éve minden nap Rókushoz?
- Hol alapított kórházat Piroska, Szent László királyunk leánya?
- Miért tiszteli a világ hosszú évszázadok óta Árpád-házi Szent Erzsébetet?
A gyógyító szentek életéről szóló írásokat, a velük kapcsolatos irodalmi, képzőművészeti alkotásokat tartalmaz ez a könyv.
 

Balsai-jelentés
Miért szükséges magának a jelentésnek a közreadása, amikor a parlamenti jelentések és jegyzőkönyvek nyilvánosak?
Egyrészt azért, mert az utca embere hamarabb vesz kezébe egy könyvet, semmint a parlamenti portált böngéssze, másrészt és ez a lényegesebb indok - ne csak a sajtó szűrőjén és a médiumok véleménybefolyásoló gépezetén keresztül ismerje meg, mi is történt akkor, 2006-ban. Nem engedhetjük, hogy lefutott hírekként feledésbe merüljenek közelmúltunk történelmének ezen véres napjai.
 

A magyar államiság fejlődése, küzdelmei I-V kötet
„Ezen korszakban keletkezett azon ismert szójárás: extra Hungariam non est vita.
Ezen szójárás későbbi időkben gúny és nevetségnek tárgya lett. Ennek általános elterjedése és szálló igévé válása minden esetre bizonyít annyit, hogy az illetők akkoron megtalálták lelköknek egyensúlyát, érezték azt, miszerint nagyban és egészben híven teljesítették kötelességüket.
És hogy ez úgy is volt, bizonyítja azon hatalmas nemzedék, mely azután 1825–1848 között az új Magyarországnak alapítója lett. Oly társadalmat, oly nemzedéket, mint amilyen az volt, rögtönözni nem lehet, ezeket elő kell készíteni és nevelni, ami azokban a szerény, egyszerű udvarházakban, azon apák és anyák részéről történt, akiktől az epigonok minden érdemet, minden jótulajdonságot meg akarnak tagadni.”
 

Czakó Gábor - Eredeti magyar nyelvtan
A magyar gyerekek és tanáraik zömmel utálják a magyar nyelvtant, mert nem találkozik a nyelvérzékükkel. Különösen azért, mert nem a mi toldalékoló nyelvünkre szabatott. Pedig a Magyar Nyelv szótára – szerzőik után: a Czuczor-Fogarasi, (1862-1874) – páratlan pontossággal leírta nyelvünk működését, ám a finnugor származás kizárólagos kérdéssé tételével a „tudományosság teréről leszoríttatott.”
Az „Eredeti magyar nyelvtan” a Czuczor-Fogarasi szótár alapján mutatja be a magyar nyelv lényegét a hangok jelentéshajlamától, a gyökökön és a toldalékokon át a mondatokig, nyelvünk észjárásáig.
Mindezt számos példa, játékos föladat, olvasmány, kép teszi elevenné.
 
A Magyar Menedék Könyvesház már Facebookon is megtalálható: