Képviselőjelöltként száll harcba Pálffy István – írja a Blikk. A Magyar Televízió sztárriportere bevallása szerint megelégelte a jelenlegi helyzetet, és nem csak beszélni, de tenni is szeretne az ország érdekében. A Blikk úgy tudja, Pálffy a Kereszténydemokrata Néppárt, azaz a KDNP színeiben indul az áprilisi választásokon – áll a bulvárlap cikkében.


Pálffy István ma

– Igen, szó van arról, hogy országgyűlési képviselőjelölt legyek, amelyet az MTV szervezeti és működési szabályzata szerint be is jelentettem a vezetőségnek. Amennyiben a szervezet, amelynek igent mondtam, hivatalosan is jelöl, akkor mondhatom el, milyen színekben is indulok – nyilatkozta Pálffy a lapnak. – Én egy nagycsaládos, kemény, kuruc, keresztény ember vagyok. Így egyértelmű, hogy olyan politikát fogok támogatni, amellyel egyetértek – tette hozzá a műsorvezető, aki leendő politikai karrierje miatt feladta képernyős munkáját is, s fizetés nélküli szabadságra ment.

– Úgy gondolom, itt akkora baj van, hogy azok mellé a törekvések mellé kell állni, amelyek a családok és a magyar emberek érdekeit szolgálja. Évekkel ezelőtt már beszélgettem erről barátokkal, ismerősökkel, ráadásul a nagy por kavart 2006-os cikkem, a Veszélyben az én hazám című miatt egyértelművé vált a véleményem, de most a szót tett is követheti – magyarázta Pálffy.


A Blikk híre

Valóban ilyen nagy kuruc Pálffy, és valóban a magyar emberek és családok érdekei hajtják (az itókán kívül) az egykori TV2-s-MTV-s tévést, Rudi Zoltán jó barátját, aki idült alkoholizmusa (és főleg fene nagy kuruc volta) mellett is meg tudott maradni a tévénél? Akinek az az érzése, hogy sokkal inkább arról van szó, hogy a hatalomból kiszoruló balliberális bűnszövetkezet az eddiginél is feltűnőbben építi be embereit a most kormányra készülő, látszólag nemzeti liberális oldalba, valószínűleg nem téved nagyot.

Pálffy István 1992-től 1997-ig műsorvezetője volt az MTV Magyarországról jövök, illetve A Hét c. műsorainak. 1997 és 2002 között pedig a TV2 Tények, Jó estét Magyarország! szerkesztő-műsorvezetője és hírigazgató helyettese. 2002-től az MTV Híradójának műsorvezetőjeként dolgozik – olvasható róla a Wikipédián.

Nos, akinek kicsit sem furcsa, hogy az egyik legpusztítóbb zsidó kereskedelmi csatorna, a TV2 munkatársává szegődött rögtön annak indulásakor, az keressen valami könnyedebb írást oldalunkon. Mert annak az sem lesz furcsa, hogy 2002-ben, az MSZP választási győzelme után került az úgynevezett köztévéhez (ráadásul híradósnak), mely „köztévé” nagyon jól tudjuk, mennyire töltötte be közszolgálati szerepét.

Pálffy „Kuruc” István tehát végigszolgálta az egész antimagyar szocionista uralmat az éjjel-nappal MSZP-SZDSZ-ülepet nyaló MTV-nél, és jól meg tudott ott maradni kisebb-nagyobb botrányai, egyre romló színvonalú és egyre vörösebb arccal végzett munkája ellenére is – 1 650 000-ért. Bizony, ilyen jól megfizették Gurcsányék a nemzet iránt aggódó kurucokat – csak mi vagyunk kivételek. Akkor sem rúgták ki, amikor a rendészeknek kellett kikísérni az MTV Szabadság utcai székházából, mert olyan részegen ment be, hogy alkalmatlan volt a műsorvezetésre.


Amikor még emberformája volt
Pálffy „nemzeti” jó hírének magalapozója a Veszélyben van az én hazám című „betiltott” jegyzete (most is azt lobogtatja), mely valóban jó írás, előzmény és – főleg – folytatás nélkül azonban nem sokat nyom a mérlegen a fentiekkel szemben. Valószínűleg nem volt ideje tovább kuruckodni Pálffynknak, mert az MTV-s karrierre kellett koncentrálni.

Közben fel-feltűnt fideszes rendezvényeken is, de munkaadóit érdekes módon ez sem zavarta. Ellenkezőleg – tehetnénk hozzá, mert a mostani lép(tet)ésével máris kerekebb és összefüggőbb a történet.

Ezzel párhuzamosan sikerült valamiféle társadalmi elismertséget is szerezni alkoholizmusának a borászat felé való kacsingatással. Szépen lassan bekúszott a borászok közé, s miközben a valóban nemzeti érzelmű újságírók vért pisilnek, míg egy könyvet ki tudnak adni úgy, hogy ne menjen rá a gatyájuk is, addig Pálffy „Kuruc” István úgy csúszott be a liberális kiadókhoz, mint kés a vajba.

Most pedig úgy döntöttek a szálakat mozgató hatalmasok, eleget építgették, átléptetik hivatalosan is a hatalomba igyekvő oldalra, hadd legyen ott még egy emberrel több nekik (miközben lassan „magunkfajta” nem marad köztük egy sem, s oda még a látszat is).
Elsőre ugyan furcsának tűnhet a Gyurcsányék oldaláról az Orbánékéra való átlibbenés, valójában nem az, hiszen, mint hallhattuk, hasonló a hasonlónak örül, és különben is: a cégéren kívül mi lehet más az MTV-ben, mint a KDNP izraelita műhelyében?

Kun András – Kuruc.info
Kapcsolódó: