Már nem ő írja a forgatókönyvet
A választási bizottság szerint ajánlószelvényekkel éltek vissza a Heves megyei Füzesabonyban, tudta meg az ATV. Helyi forrásaik arról tájékoztatták őket, hogy a hatos választókörzetben több száz Fidesznek szánt ajánlószelvényre - eddig tisztázatlan körülmények között - a MIÉP jelöltjének neve került. Ráadásul a testületben olyan gyanú is felmerült, hogy maguk az ajánlószelvények is hamisítványok voltak. Az esetről jegyzőkönyv készült, és a megyei rendőr-főkapitányság is nyomozásba kezdett.


„Valóban érkezett egy bejelentés, és most a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja, hogy megvalósult-e a bűncselekmény” – reagált megkeresésükre a rendőrség szóvivője, Soltész Bálint, aki további részleteket nem árult el az ügyről.

A fideszes képviselő is a MIÉP-nek adta?


A MIÉP helyi jelöltjét, Sipos Brigittát végül nem vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Az eset akkor vált gyanússá, amikor a testület észlelte, hogy több száz füzesabonyi ajánlószelvényt ugyanazzal a kézírással töltöttek ki. A választási bizottság telefonon vette fel a kapcsolatot a cédulákon szereplő választópolgárokkal, akik egyhangúlag arról vallottak, hogy a Fidesznek adták ajánlásaikat.

Az ATV úgy tudja, hogy a Fidesz füzesabonyi önkormányzati képviselője családjával együtt a MIÉP-nek adta kopogtatócéduláját – legalábbis az ajánlószelvények tanúsága szerint. Az említett képviselő a választási bizottság megkeresésekor felháborodottan reagált, mondván céduláját nem a MIÉP-nek, hanem a Fidesznek adta.

MIÉP-pel a Jobbik ellen

A Fidesz Heves megye hatos körzetében Herman Istvánt, a Vállalkozók Pártja korábbi elnökét indítja, akinél korábbi párttársa feljelentése nyomán, pénzmosás gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda tartott házkutatást néhány éve. Úgy tudják, Herman István jelölése a helyi Fidesz prominenseket is megosztotta, ráadásul a bíróság a közelmúltban egy vadásztársasággal kapcsolatos ügyben is elmarasztalta Hermant.

Esélyeit az sem javítja, hogy a fenti ügy miatt a MIÉP nem visz majd el nemzeti szavazatokat a Jobbiktól, utóbbi párton kívül csak az MSZP tudott jelöltet állítani a Fidesz jelöltjével szemben.
(ATV nyomán)
Kapcsolódó: