Egy dolog nem tudható: melyik az az erő, melynek vezetőjével vitatkozni kellene a választások első fordulója előtt – magyarázkodott Orbán Viktor a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.
A Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogy a választások két fordulója között elképzelhetőnek tart-e egy miniszterelnök-jelölti vitát, azt válaszolta: lehet vita, ha még lesz értelme (tehát a menekülés kapuját nyitva hagyta - a szerk.).
A pártelnök arra a felvetésre, kormányának tagja lehet-e a Pintér Sándor egykori belügyminiszter (Gergényi barátja és volt üzlettársa), csak annyit felelt: "Pintér Sándor egy alkalmas ember".
Hogy miért pont (a köztudottan besúgó) Martonyi Jánost nevezte meg, mint leendő külügyminiszter, Orbán válasza az volt: a következő kormánynak szembe kell néznie néhány olyan külügyi feladattal, melynek előkészítését már a választások előtt meg kell kezdeni.
A Jobbik népszerűsége azt mondta: "a törvényen kívüli megoldások iránti vágy abból fakad, hogy a törvényen belüli megoldásban nem hisznek. Ez a rossz kormányzásnak tudható be" – hazudozott a pártelnök.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: