Telefon, laptop, benzin és több millió forint a zsebbe – választási megállapodás Fidesz módra. Kitálal a titkoskampány-segítő.
Frissítés: a miskolci Jobbik magyarázatot vár
Megdöbbentő videót tett közzé az N1TV pénteken. A filmen egy nyíregyházi építési vállalkozó beszél arról, hogyan segítette a Fideszt győzelemre Miskolcon a 2014-es önkormányzati választáson. A felvételen elmondja, a miskolci önkormányzat fekete kasszájából kampányolt Kriza Ákos mellett. Ennek során a polgármesteri hivatalban pénzzel teli táskából kapott ő és mások is több millió forint készpénzt, amivel aztán el se kellett számolni. Elmondja azt is, hogy egy 150 fős, cigányokból álló csapatot irányított a kampány során, a választás napján pedig autókkal szállították az embereket szavazni. Mindezért cserébe a diósgyőri stadion bontási munkálatait ígérték neki - írja Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője.
Jakab szerint az elhangzottak rendkívül súlyos vádak, amelyek – ha igazak –, súlyos kérdéseket vetnek fel: van-e a miskolci Fidesznek fekete kasszája? Elképzelhető-e - folytatja a kérdésfeltevést -, hogy a vállalkozóknak vissza kell osztaniuk Miskolcon, ha munkához akarnak jutni? Bevett gyakorlat-e, hogy a városházán több millió forintot tartanak táskákban, ahonnan aztán elszámolás nélkül osztogatják a pénzt nyíregyházi, és még ki tudja honnan érkező személyeknek? Etikus-e autókkal szállítani a cigányokat szavazni? Tisztességesen nyert-e a Fidesz Miskolcon?
Ezekre a kérdésekre nemcsak a Jobbik, de minden miskolci lakos, aki most becsapva érzi magát választ vár. Az igazat, csakis az igazat! - zárja sorait a Jobbik miskolci frakcióvezetője.
2. frissítés: Kriza lehet, hogy ott se volt
"Rágalmak, alap nélküli vádaskodások hangzottak el Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával és személyemmel kapcsolatban " – idézi Kriza Ákost, Miskolc fideszes polgármesterét a Propeller.
A közlemény így folytatódott:
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatánál soha nem volt "feketekassza", nincs, és nem is lesz, aki alap nélkül rágalmaz és vádaskodik, annak bíróságon kell felelnie ezért.
Az alap nélkül vádaskodó vállalkozót az N1tv-nek adott interjúja alkalmával láttam és hallottam először, vele soha nem találkoztam. Az Önkormányzat, és személyesen én sem álltam a vállalkozóval semmilyen jogviszonyban, minden állítása rágalom az Önkormányzat és személyem irányában.
A vádaskodóval szemben az Önkormányzat képviseletében, s a magam nevében megteszem a szükséges jogi lépéseket.