A nemzetegyesítés mérföldköveként 2014. április 6-án, vasárnap végre a határon túlra szakadt magyarok nagy része is élhet szavazati jogával a magyarországi parlamenti választásokon. A Magyar Remény Mozgalom (MRM) elnöksége arra buzdít minden délvidéki magyar kettős állampolgárt, aki március 22-ig regisztrált a választói névjegyzékbe, hogy éljen a lehetőséggel, és minél nagyobb számban adják le szavazatukat levélfordultával vagy a szabadkai és belgrádi külképviseletek egyikén.
Az MRM határozott véleménye, hogy a magyarországi politikai pártok közül egyedül a Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik) volt az, amely megalakulása óta következetesen küzdött a határon túli magyarok kettős állampolgárságáért is. Mindez igaz a 2004-es sikertelen népszavazás kiírásának támogatására is, ellenben a jelenlegi magyar kormánypártok csak később álltak a nemzetstratégiai fontosságú ügy mellé.
Továbbá a Jobbik az egyetlen magyarországi párt, amelynek kidolgozott és nyilvános programja van, és amelyben a Kárpát-medencei és a világban szétszóródott magyar nemzetrészek vonatkozásában külön célok fogalmazódtak meg, természetesen az adott közösségek politikai képviselőivel folytatott konzultációkat követően.
Nem lehet feledni, hogy az utóbbi négy év, de a teljes rendszerváltoztatás utáni negyed évszázad alatt a magyar külügy, a magyar diplomácia a trianoni utódállamokkal szemben szinte csak kudarcot kudarcra halmozott. A Jobbik nyílt és határozott külpolitikát hirdetett, amelyre a Délvidéken élő magyarságnak is égető szüksége van, főleg most, amikor Magyarország képes befolyásolni Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatát.
Az MRM azt javasolja tagjainak, szimpatizánsainak és minden délvidéki kettős állampolgárnak, hogy a magyarországi parlamenti választásokon szavazatával támogassa a 18. sorszám alatt található Jobbik Magyarországért Mozgalom listáját! - írja az MRM elnökségének nevében László Bálint elnök.