Kiderült, nem csupán a dzsungelösztön spontán felszínre törésének lehetünk tanúi akkor, amikor olyan videókat látunk, ahol színesbőrű fiatalok minden ok nélkül leütnek egy buszvezetőt vagy egy arra sétáló tanárt (és még számtalan hasonló videót találhatunk a világhálón) - egy új néger szokásról, "játékról" van szó. A lényege: legyen minél több ifjú "afroamerikai" egy hordában, és üssék le vagy verjék meg a legvédtelenebb járókelőt, akit találnak. Utána lehet győztes majomként melldöngetni, de nem kötelező.
A már több mint 80 amerikai városban felbukkanó jelenséget Colin Flaherty újságíró ismerteti két nappal ezelőtt megjelent cikkében, melyben egy olyan - sajnos ritka - esetetről számol be, melynek során melléfogtak a védekezni képtelenekre vadászó állatok.
De térjünk vissza előbb a legújabb néger kulturális vívmányhoz. St. Louisban Kiütős játéknak (Knockout Game), Illinoisban Jegesmedve-vadászatnak (Polar Bear Hunting) hívják. Csak a név különbözik, a "játékszabályok" mindenhol ugyanazok. Colin Flaherty így foglalja össze őket: "Találj egy védtelennek látszó embert! Üsd meg! Addig üsd, amíg elfáradsz, vagy amíg elveszti az eszméletét -  vagy még rosszabb! Jöhet a következő. (Game over.)"
A "játék" többnyire veszélytelen, hiszen a megtámadottak elsöprő többsége nem hord fegyvert magánál, és vissza sem tud ütni. Ahogy az egyik philadelphiai "játékos" mondta áldozatának: "Nem a mi hibánk, hogy nem tudsz verekedni."
A "játék" gyakorlatban buszvezetővel (aki ugyan nem járókelő, de a jelek szerint a célnak megfelel):
Sétáló tanárral (támadói nem ismerték):
Ilyen "játékra" készült néhány héttel ezelőtt DeAndre Felton és 8-10 fős bandája is Meridenben (Connecticut állam) némi kábítószer elfogyasztása után. Döntésük után néhány perccel ki is szúrták a leendő "játszótársukat": egy magában sétáló embert. Deandre és Deshaun Jones nevű barátja a nyomába eredt, és elkezdték a "játékot".

A játékos kedvű nem hiába született
A megtámadott emberről azóta sem tud semmit a rendőrség: egy dolog azonban bizonyos, s ez már a "játék" legelején nyilvánvalóvá vált a két néger előtt is: ezúttal rosszul választottak. A "játszótárs" ugyanis, ahelyett, hogy elterült volna a földön, s hagyta volna magát agyonverni, elővette a kését, amit - minő rasszizmus! - használni is tudott. Deandre pillanatokon belül holtan terült el a földön, Deshaunt pedig hamarosan súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
A fehérellenes zsidó sajtó pedig beindult, akárcsak nálunk, ha nagy ritkán cigánynak esik bántódása (az nem számít, ha amúgy bűnöző vagy éppen ő támadott), akárcsak a Trayvon-ügy esetében. A támadó niggerből Ártatlan Jauzsika lett, akit Facebookon és megemlékezéseken sirattak, a családja pedig azzal ordította tele a sajtót, hogy egy vérszomjas (és természetesen rasszista) gyilkos vadászik az ártatlan afroamerikai ifjúságra, az ő gyerekük pedig maga volt a megteljesült ártatlanság.

Érdekes módon nem volt ekkora sajtóvisszhangja egy másik eseménynek, ami alig négy nappal később történt 1300 mérfölddel távolabb, St. Cloudban. Ott Jesse Smithersnek támadt kedve ápolni az új néger hagyományt. Bandájával autóba pattant, és addig mentek, amíg rátaláltak a kellően védtelennek tűnő, 20 éves Colton Greaserre.

Smithers kiszállt az autóból, és már kezdődött is a móka. A "játék" annyira jól sikerült, hogy a megvert fehér egyetemista még aznap éjszaka meghalt.

A gyilkost élteti egy fehérellenes néger honlap, a "fehérek" bűneire hivatkozva
Csak a támadó ellen emeltek vádat, az őt odaszállító, majd onnan elvivő bűntársak ellen nem - ők azóta is a tanúk fenyegetésével vannak elfoglalva.
Médiacirkusz pedig nincs, mint az előző esetnél, ahol ráadásul önvédelemből szúrt a megtámadott.
Mintha csak nálunk történne.
(Kuruc.info)
Frissítés: Olvasónk írja:
Tisztelt Kurucok!
Olvasva az amerikai majmok "új" szórakozásáról szóló cikküket, elég sok hasonlóság fedezhető fel a hazai majmok viselt dolgaival. Volt egy időszak a '80-as évek végén - '90-es évek elején, amikor egyes elcigányosodó településrészeken (főleg a főváros egyes részein) kisebbségi "népszokássá" vált egy hasonló hobbi: az "elsőzés".
Ennek lényege "csak" annyi volt, hogy az alkoholtól felbátorodott paraziták 10-20 fős hordába verődtek, majd - általában a legkisebbet - előre küldték "játszani". Természetesen a "játék" cigány módra volt "játék", ugyanis arra ment ki, hogy az első szembe jövő "parasztot" meg kellett támadni.
Gondolom, nem kell mondani, hogy ha valaki védekezni mert a nyeszlett élősködő támadása ellen, akkor a horda pillanatok alatt a helyszínen termett, és gondoskodott róla, hogy a "mocskos paraszt" hetekig ne tudjon felkelni a kórházi ágyból.
Fiatalként szemtanúja voltam ilyen eseteknek az "elhíresült" Havanna lakótelepen, de ugyanilyen esetekről számoltak be az Illatos úti putritelep környékéről is.
Lám, valamiben megint "elsők" vagyunk, az amerikai majmok csak most fedezték fel ezt a "szórakozást", hazánkban viszont sajnos évtizedek óta létezik hasonló jelenség.
F.K.