Volner János, a libsi bértollnokok réme azonnali kérdéssel állt ki korlátlanul magyar hírportálunk mellett. Mondandóját egyenesen a miniszterelnöknek kívánta szegezni, de Orbán "halaszthatatlan közfeladatainak ellátása" miatt a válaszadás jogát átpasszolta Navracsicskának.
A nemzeti ellenzék pártjának frakcióvezető-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy az internetes szólásszabadság korlátozásától sem retten vissza a "nemzeti ügyek" kormánya, ha a fő ellenségévé vált Kuruc.info ellehetetlenítését kívánja elérni minden lehetséges fórumon. Miután - a teljesség igénye nélkül - Gyurcsány, Takács, Pintér, Navracsics, Gál és Szijjártó után a "magyar" hatóságok is felsültek a portálunk betiltását követelő küzdelemben, Orbán személyesen kérte az amerikai kongresszustól, hogy segédkezzenek a cenzúra magyarországi kiterjesztésében.
A képviselő figyelmeztet arra, hogy az "alternatív vélemények" szabad kimondása tette a Kuruc.infót olyan sikeressé, amit a több milliárdos cégértékű, több tucat eltartott újságíróval és zsíros reklámbevételekkel életben tartott fősodratú portálok megirigyelhetnek. A portálnak - tette hozzá Volner - több a facebookos "rajongója", mint bármelyik magyarországi politikai pártnak (nem mellesleg, a pártok közül a Jobbiknak van a legtöbb - a szerk.). A nemzeti radikális párt általánosságban is fellép a "szájzártörvény" ellen, "lehessen szabadon beszélni mindenről, amiről az emberek beszélni akarnak Magyarországon" - tette hozzá Volner.
Az álomvilágban élő miniszterelnök-helyettes, pártjára és kormányára jellemző mellébeszélésében kifejtette, hogy "túl drága kincs" a közösségek békés egymás mellett élésének "ténye" a Kuruc.info működésének, és ezáltal a szabad véleménynyilvánításnak a korlátozásához képest.
Volner János viszontválaszában megjegyezte, szerinte egy felnőtt állampolgár el tudja dönteni, kíván-e egy internetes tartalmat megtekinteni, vagy sem - akár narancsos bábáskodás nélkül is. A számolatlanul és ellenőrizetlenül megjelenő valóban gusztustalan tartalommal érdekes mód a kormánynak nincs semmi baja, a jobbikos képviselő szerint, talán még rá is kattintanak, viszont érdekes, hogy a Kuruc.infón megjelent több politikai mutyiról szóló cikk - akár narancséknak kellemetlen - büntetőeljárások alapját képezhette. Például a Kubatov-lista létezésének ténye, ami választási csalásokhoz vezetett, vagy éppen Lázár János azon meggyőződése, miszerint, akinek nincs semmije, az annyit is ér. A frakcióvezető-helyettes rávilágított, ezért folyik ez a szabályos hadjárat hírportálunk ellen.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: