Az amerikai és magyar bel- és igazságügy-miniszterek Budapesten egyeztettek arról, hogyan lehet megakadályozni az olyan törvénysértő cselekményeket, amelyeket külföldi szervereken keresztül hajtanak végre - közölte Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Gödöllőn.

Pintér Gödöllőn

Ez a kérdés is téma volt a számítógépes bűnözéssel foglalkozó nemzetközi konferencián szerdán Budapesten - mondta a miniszter, hozzátéve, a megoldáshoz "közelebb léptünk egy közös nyilatkozat kiadásával, és remélem, hogy a későbbiekben ez teljes egészében megoldódik". A belügyminiszter rámutatott: a például Magyarország tekintetében "dehonesztáló, törvénysértő tartalmakat" közlő internetes portálok problémájának rendezéséhez meg kell vizsgálni azt az alapvető jogi kérdést, hogy meddig terjed a szólásszabadság. "Ezt kell közösen megfogalmazni ahhoz, hogy valamennyien eljárhassunk ebben az ügyben, ne csak Magyarországon legyen ez elítélendő jogsértő cselekmény, hanem abban az országban is, ahol a szerver telepítve van" - mondta.

Eric Holder (középen) együttműködést ígért

Eric Holder amerikai igazságügy-miniszter az Egyesült Államokból származó "ízléstelen, problémát okozó tartalmakkal" kapcsolatban arról beszélt, hogy országában a szólásszabadságot az alkotmány védi, ezért ezt a jelenséget nehéz szabályozni. Kijelentette, tisztában van azzal, hogy bizonyos amerikai eredetű tartalmak káros hatásúak lehetnek külföldön, és meg kell találni a szóban forgó anyagok forrásait. Hangsúlyozta, együtt kell működni ezeknek a káros tartalmaknak a felderítésében, megjegyezve, hogy az interneten keresztül az Egyesült Államokba is érkeznek ilyen anyagok más országokból.
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ugyancsak csütörtökön Gödöllőn arról beszélt, hogy az amerikai fél tágan értelmezi a szólás-, illetve információszabadságot. Az Európában egyre inkább teret nyerő és a közfelfogás részévé váló szabályozás - hogy tudniillik nem minden tartalom közlése engedhető meg az internetes tartalomszolgáltatásban - "az Egyesült Államokban még úgy tűnik, hogy várat magára" - jegyezte meg.
(MTI, kép: Origó)
Mielőtt hozzászólna ehhez a cikkhez alul, feltétlenül olvassa el ezt: Kommentálhatók a Kuruc.info cikkei - lesznek, akiket letiltunk (moderálási alapelvek, feltételek). Ha nem nézi meg a linket, megeshet, hogy örökre letiltja valamelyik moderátorunk, és nem fog tudni többé hozzászólni.