Nem csak a HírTV-sek egy része szisszent fel a zsidó származás és az izraeli-magyar kettős állampolgárság témájától, a Magyar (?) Nemzet egyik munkatársa is legalább annyira felháborodott, mint aki találva érzi magát. Vezető anyag az MNO-n:

Megkíméljük olvasóinkat annak a hahotázásra késztető orbánista szövegnek az idézésétől, mely szerint balos-széljobbos összeesküvés minden, amit nem Szeretett Vezérünk cselekszik, s minden ilyen összeesküvés célja a Nagy Államférfi (vagy esetleg: ÁLLAMFÉRFI) megbuktatása (ízelítőnek két mondat: "Bajnai Gordon ugrásra készen várja, hogy kitúrja a hatalomból riválisát. Azt az államférfit, akit Bajnai a mögötte álló pénzügyi lobbik nélkül soha meg sem kísérelhetne legyőzni."), nézzük inkább a Németh Zsoltot kitámadó részt.
Az államtitkár azért kapta meg a magáét, mert - hiába tesz meg mindent nap mint nap ennek érdekében - még mindig nem elég filoszemita a szerző, Körmendy Zsuzsanna mércéje szerint:
Súlyos erkölcsi hiba volt Németh Zsolt külügyi államtitkártól, hogy Gyöngyösi Márton gyalázatos hozzászólását a parlamentben nem volt képes erővel és szenvedéllyel visszautasítani. Nem tette helyre, nem vonta felelősségre a zsidózó képviselőt. „Hát, tisztelt képviselő úr, ne haragudjon…” Így kezdte szánalmas válaszát. Egy magas rangú kormánypolitikusnak észre kellett volna vennie, hogy a jobbikos hozzászólónak a gázai övezetbeli palesztin gyerekek szomorú sorsa csak felvezetés volt, amellyel becsomagolta vállalhatatlan mondandóját, a parlamenti numerus clausus igényét. De ha már az elnézést kérő (!) államtitkártól a férfias helyretétel elmaradt, akkor miért nem állt föl, s vonult ki tiltakozásul a parlament minden tagja? Mire várnak, minek kell még megtörténnie? Hogy a Jobbik auschwitzi gázszámlát követeljen?
Úgy tűnik, Németh Zsoltnak ezentúl nemcsak keresgélni kell a kipát, hanem fel is tenni, ha nem akar újabb pofonokat kapni a saját pártja lapjától...
(Kuruc.info)