A Végrehajtói Kamara szerint dr. Zoltán Ákos több szabálytalanságot is elkövetett az ügyben. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a végrehajtó kizárólag Lippai László (51) színművész autójára utazott. A Blikk információja szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara már csütörtökön eljuttatta a neves színész botrányos ügyének iratait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz (KIM).

Lippai többmilliós Honda CR-V-jét dr. Zoltán Ákos mindössze 570 ezer forintért árverezte el ismerősének egy 61 ezer forintos tartozás miatt. A kamara egy csatolt levélben sorolta fel a végrehajtó által elkövetett szabálytalanságokat, így többek között azt is, hogy dr. Zoltánnak esze ágában sem volt a színművész jövedelméből letiltani a több tízezer forintos tartozást, de még csak azt sem kísérelte meg, hogy inkasszót helyezzen Lippai László bankszámlájára, vagy esetleg az adóssággal arányos értéket foglaljon le a színész tulajdonából. Miután a végrehajtó és a vele érkező "vásárlók" nyélbe ütötték az üzletet, a fennmaradó, 509 ezer forintos rész nem a színész zsebében landolt. Lippai Lászlónak ugyan azt mondták, hogy megkapja majd, de azóta sem látott ebből egyetlen fillért sem. Attól tart, ez már így is marad.
– Miután túladtak az autómon, ez a férfi azt mondta, hogy a különbözetet átvehetem másnap az irodájukban – mesélte Lippai, aki azonban üres kézzel távozott a végrehajtótól. – Csakhogy Zoltán Ákos kollégái semmilyen hátralékról nem tudtak, ráadásul annyi pénz sem volt az irodában, így elküldtek.
A színművész azóta sem látott egy fillért sem az összegből. A lap szerette volna megkérdezni a végrehajtót is az üggyel kapcsolatban, ám dr. Zoltán Ákos ismét felszívódott.
Állítólag a minisztérium is vizsgálódni kezdett, és bekérte a színész botrányos ügyének aktáit, napokon belül pedig kiderül, indul-e újabb eljárás a maffiamódszerekkel operáló végrehajtó ellen.
– Amennyiben a vizsgálat során fegyelmi vétség gyanúját állapítanánk meg, úgy a kamarának fegyelmi feljelentést kell tenni – jelentette ki a KIM sajtóosztálya.
A csaló irodájának elérhetősége: 1043 Bp. Kemény G. utca 6, 2. em. 9. ajtó.
Zoltán Ákos telefonszáma: 06-1-272-0244, fax: 272-0245, 06-30-579-7606, 06-30-579-7611.
Céges autójának rendszáma: MBC 028.
A cégnyilvántartás szerint dr. Zoltán Ákos (an: Dénes Ilona) bejelentett lakcíme 2112 Veresegyház, Vásárhelyi Pál utca 65. A kisemmizett, bajba jutott emberek ingóságainak és otthonainak áron aluli átjátszása által szerzett milliókból vásárolt ház fotója:
Zoom
(Kuruc.info - Blikk nyomán)
Kapcsolódó: