Megállás nélkül jelentkeznek a Blikknél azok a panaszosok, akiknek ügyében Zoltán Ákos járt el. Ő volt az, aki bagóért árverezte el Lippai László színművész autóját.

Nagy Mihály lánya, Bernadett az országot is elhagyta, hogy megszabaduljon a végrehajtótól. A család egy vállalkozás miatt vett fel több milliós hitelt, ám az üzlet bedőlt, és a 13 és fél milliós tartozás mára több mint 44 millióra hízott.
– A bank ezért két lakásunkra is rátette a kezét. A közel száz négyzetméteres ingatlanok összesen 60 millió forintot érnek, de a bank ezeket mindössze 26 millióért kaparintotta meg – háborgott Mihály.
– A siralmas gazdasági helyzet miatt kerültünk ebbe a helyzetbe. A tartozásunkat rendezni is szerettük volna, de a pofátlanságnak is van határa! A 26 milliós házat, amiben most is élek, nagyjából 5 millió forintért árverezné el a végrehajtó – dőlt a szó a férfiból, aki hozzátette: egy éve se telefonon se személyesen nem éri el Zoltánt, ezért panaszt tesz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamaránál.
Mint megírtuk, dr. Zoltán Ákos Lippai több milliós autóját egy 61 ezer forintos tétel ellenében árverezte el töredékáron. A végrehajtóval kedden találkozott a Blikk munkatársa. Zoltán Ákos állítja: nem tűnt el, a Végrehajtói Kamara vezetőivel végig tartotta a kapcsolatot.
– A konkrét ügyről nem beszélhetek. De minden esetben többszöri felszólítás előzi meg az árverést. Az értékbecslés ellen az adós panasszal élhet. Még az utolsó pillanatban is lehetőséget adunk, hogy elkezdje rendezni tartozását – nyilatkozta. Ő úgy véli, minden ellene érkezett panasz lejáratás a kamara részéről.
Ivanics György, aki bagóért megvette a helyszíni árverésen Lippai autóját, szintén a végrehajtónak ad igazat. – Én értem az árverésre elsőként. Lippai úrnak jeleztem, az árverésen kívül is szívesen megvásárolnám autóját. Mire ő azt mondta: nem 60 ezer forint az adóssága, hanem közel 5 millió, így mindenképpen árverést akar – mesélte a vevő.
Lippai László azonban másképp emlékszik. – Soha nem állítottam, hogy ötmilliós adósságom van, mert nincs. Az egyik licitálásra érkező ismeretlen – talán épp az, aki megvette az autót – felajánlotta, hogy kifizeti a 61 ezer forintos tartozásomat, és már húzta is elő a pénzt.
Ezt nem lehet egy ilyen helyzetben komolyan venni, de ha igen, akkor sem fogadhattam el. Egyébként ez már nem csak az én ügyem, és hivatalos keretek között kell kivizsgálni. Az ügy miatt adtam hozzá a nevemet. Sokan kerestek meg, akik hasonló módon jártak, és ez nagyon elszomorít – mondta Lippai László.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közölte: folytatják a vizsgálatot, bekérték az iratokat - írja a Blikk.
Megírtuk, hogy élettársa Kállay Judit, aki szintén "szakmabeli": végrehajtó, a Galea Zrt. tulajdonosa (iwiwes adatlapja itt). Közös gyerekük Zalán Dániel, legutóbbi lakókörnyezetük Őrbottyán-Csömör környéke.
Zoltán Ákos testvérei szintén bírósági végrehajtók: Zoltán Levente, Zoltán Ágota, Zoltán Hunor. Munkatársaik: Kiss Balázs, Balogh Ágnes. A végrehajtó csapat elérhetősége: 1043 Bp. Kemény G. utca 6, 2. em/9.
Zoltán Ákos telefonszáma: 06-1-272-0244, fax: 272-0245, 06-30-579-7606, 06-30-579-7611.
Zoltán Levente: 06-1-370-1583.
Balogh Ágnes: tel/fax 06-1-370-3150.
Zoltán Ákos céges autójának rendszáma: MBC 028.
Zoltán Ákos és Kállay Judit cégei:
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)