A Fradi-drukkerek a zsidók által halálba kergetett hős csendőrtiszt előtt tisztelegtek a szombati MTK elleni mérkőzésen. Az M2 közvetítésében is látszott a kiírás, de hamar elkapták a kamerát.
Zoom
A 203. örökrangadón a zöld-fehérek egyébként 2-0-ra verték Deutsch Tamás zsidó csapatát.
Zoom
Zoom
Zoom
Frissítés: Az MLSZ fegyelmi bizottság elé citálja a "mások méltóságát, nemzeti érzését sértő" esetet
A filoszemita, csak nevében Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága foglalkozni fog a szombaton rendezett 203. örökrangadón a ferencvárosi szurkolók egy csoportja által kifeszített kiírással.
"A szombati találkozón és bármely más hazai rendezésű futballmeccsen történt esetleges incidensek vizsgálatára az MLSZ fegyelmi testülete hivatott, ám a televízióban is látható „In Memoriam Csatáry László” kiírás kapcsán az MLSZ már most leszögezi: futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye" - olvasható az MLSZ vasárnapi közleményében.
Az MLSZ kiemeli, hogy a stadionok lelátói nem lehetnek „felületei” a szurkolástól idegen megnyilatkozásoknak, a futballhoz nem kapcsolódó állásfoglalásoknak.
Az FTC 2-0-ra nyert az MTK ellen az OTP Bank Liga 4. fordulójának rangadóján. Életének 99. évében, hétfőn hunyt el a megélhetési nácivadászok által "Magyar"országon és az ún. Szlovákiában is háborús bűntettekkel vádolt volt csendőrtiszt, Csatáry László.
2. frissítés: Deutsch puhatestű szalonnáci véglényeknek titulálta az emlékező hazafiakat
Lencsó Rita, az MTVA sajtóirodájának vezetője leszögezte, az efféle feliratok „messzemenően nincsenek rendben”, majd tovább magyarázkodott: a köztévé nem szándékosan, hanem véletlenül mutatta a Csatáryra utaló mondatot.
– Amint szokás, pásztázta a kamera a nézőteret, de a feliratot észlelve később mellőzte a rendező és az operatőr a drapéria mutatását – mondta Lencsó. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a Csatáryra történt utalás húsz másodpercig volt látható, és e kérdésben egyedül nem kíván állást foglalni, előbb konzultál a klub legfelső vezetőivel.
Az MTK elnöke, a zsidó Deutsch Tamás Facebook-bejegyzésében ezt írta a hazafiakról: „Néhány száz szalonnáci puhatestű újra és újra iszonyú erőfeszítéseket tesz azért, hogy fenntartsa a »Fradi-tábor – fasiszta csőcselék« előítéleteket. Nem jött el végre az ideje annak, hogy a sok százezer tisztességes Fradi-szurkoló néhány méretes sallerral hazazavarja anyukájuk szoknyája alá ezeket a véglényeket?”
Az MLSZ szerint a FIFA és az UEFA fegyelmi rendelkezései rögzítik: a politikai természetű vagy gyűlöletkeltő megnyilvánulásokkal szemben zéró tolerancia érvényesül. A magyar szövetség fegyelmi bizottsága ezért vizsgálja, hogy fegyelmi vagy inkább etikai természetű vétség-e, majd a szankcióról is határoz.
(Kuruc.info - MTI - Borsonline; Képek: Ultrasliberi, Belkovics Krisztián)
Kapcsolódó: